Többnyelvű főnevek gyerekeknek

Gyermeke megtanul tanulni a többnyelvű főnevekről az iskolában – és megerősítheti az órákat otthon. Az óvodai hallgatók általában rendszeresen többes számú főnevet formálnak szóban az “s” és “es” szavak hozzáadásával olyan szavakhoz, mint a fiú és az egyház. A második évfolyam végéig tudniuk kell, hogy hogyan alakíthatnak szabálytalan sokakat, például fogakat és egereket. Amikor játékokat játszol és olyan szórakoztató tevékenységeket használsz, amelyek többnemzetiségű főneveket is magukban foglalnak, valószínűleg hamarosan második természetű leszek a gyermeke számára.

Picture Piles

Nyomtasson ki különböző képeket a klipszekből vagy számítógépes képekből, és kérje gyermekeit, hogy rendezze őket két cölöpbe, egyedülálló és többes számban, javasolja Brynn Turkish, a második osztályú tanár a Léman Manhattan előkészítő iskolájában New Yorkban. A gyermeke minden egyes képet a fõnév nevével címkézhet. A színes tollak és a címkegyártók számára ez lehetővé teszi a részvétel ösztönzését.

Bingó

Ha van egy csoportja a résztvevők, mint a család vagy a barátok, akkor is játszani a bingó játék, hogy ösztönözze a többes számú. Bingo kártyákat találhatsz és tölthetsz le, amelyek plusz főnevek a hagyományos számok helyett az interneten. Írja be a főnevek egyéni formáját papírlapokra, és tegye őket egy tartályba. Húzza ki a szalagot, és hangosan olvassa el a szót. A résztvevőknek ezután egy jelölőt kell elhelyezniük a megfelelő többes számra. Például, ha a hívó azt mondja: “farkas”, a résztvevők a “farkasok” szót fedik le. A győztes az első olyan személy, aki egy vízszintes, függőleges vagy átlós vonalat fed le.

Kép beillesztése

Vágjon le régi helyekről vagy újságokból származó helyeket, személyeket vagy dolgokat, és gyermekeiket egy jegyzetfüzetbe ragassza be, és írja be az egyszemélyes vagy többes számú főnév nevét. Például egy citrom képét beillesztheti, és beírhatja a “citrom” egyéni formáját, majd illessze be a citromkosarat, és írja be a plurális űrlapot, a “citrom”. Győződjön meg róla, hogy míg néhány főnév többféle formában “Citrom” és “citrom”, mások szabálytalan plurális formában vannak, mint például az “ember” és a “férfiak”.

koncentráció

Készítsen kártyacsomagot a többnemzeti memóriajátékhoz. Illesszünk párpárokat, amelyeknél az egyik kártya egy-egy névvel rendelkezik, és egy másik a szó többes számmal rendelkezik. Szétterítheti a lapokat az asztalra lefelé. A játékosok egymás után forduljanak két kártyán keresztül, és megpróbálják megtalálni az egyszemélyes és többes számot. Fel kell venniük a mérkőzéseiket – és vissza kell fordítania a kártyákat, amelyek nem egyeznek. A legtöbb mérkőzéses játékos nyer.

Online játékok

A gyerekek általában szeretik az internetet, ezért fordítsák át ezt a tapasztalatot valami oktatási célra. Rengeteg online játék van, amelyben a játékosnak el kell ismernie vagy be kell írnia a fõnév többes számát. Az Appleton Area School District Wisconsinban egy többnyelvű játék linkek gyűjteményét helyezi el a weboldalukon.

Egy másik ötlet az, hogy segítsen a gyerekeknek megtanulni a többes számú főnevet, hogy átírja egy rövid történetet vagy egy könyvet, és üres helyeket hagy a főnevek helyett. A gyermeke képességeitől függően nevezze el, vagy írjon egyszemélyes és többes számú főnevet az üres helyeken, hogy bekerüljön a történetbe. Olvassa össze alkotását, és ossza meg barátaival vagy családtagjaival.

Töltse ki a Blanks-ot

Levél dobozok

Ha gyermeke nehézségekbe ütközik bizonyos többes számokkal, például szabálytalanokkal, próbálja meg használni a levelező dobozokat, hogy segítsen neki. Írj egy névjegyzéket külön formában. Az egyes főnevek után tegyen elegendő dobozokat a többes számú alakhoz, hogy pontosan illeszkedjenek. Például, készítsen hat dobozt a “csecsemők” után a szó, “baba” és öt doboz a “libák” után a szó, “liba.” Amikor a gyermek befejezi a többes írás, tegyen boldog arca mellett minden helyes választ , Majd beszélje meg, és írja át azokat, amelyeket hiányzott.