Samponok és testápolók, melyek segítenek megvédeni a Candida gomba viszketését

Akár sportoló vagy irodai asszisztens vagy, akkor valószínű, hogy legalább egyszer találkoztál Candida gombaival az életedben. A Candidiasis, amelyet néha élesztő fertőzésnek vagy jock itchnak neveznek, akkor okozza, amikor a bőrben természetes módon jelen lévő élesztők túlnagyolódnak és megfertőzik a nyálkahártyákat. A fertőzést általában három felismerhető és gyakran irritáló tünet jellemzi: tartós viszketés, gyulladás és kiütés kialakulása. A legjobb samponok és testápok, amelyek segítenek a candida gomba által okozott tartós viszketés ellen, olyan termékek, amelyek a betegségeket kezelik, nem csak a tüneteket.

Gyógyszeres sampon

Különféle samponok állnak rendelkezésre a fejbőrön lévő candida gombák kezelésére. Bár néhány over-the-counter sampon hatékony alternatíva, a vényköteles termékek gyakran szükségesek a krónikus és súlyos candida fertőzések kezelésére. A legmegfelelőbb gyógyszeres samponok 2% ketokonazolt tartalmaznak. A ketokonazol egy szintetikus gombaellenes gyógyszer, amelyet számos gombafertőzés kezelésére használnak emberekben és állatokban.

Gyógyszeres testmosás

A ketokonazolt tartalmazó gyógyszeres samponokat gyakran forgalmazzák mind sampon, mind testápolás céljára. Bár a legtöbb ilyen termék ugyanazt a kémiai összetételt használja, néha a gombaellenes szer ketokonazol különböző gyógyszerészeti márkáit használják, ami összekeverheti a fogyasztókat. A szintetikus kémiai gyógyszereket, a ketokonazolt független farmakológiai vállalatok fejlesztik ki. Minden vállalat különböző védjeggyel ellátott márkát használ a gyógyszercímkézés során. A ketokonazolhoz kapcsolódó márkanevek közé tartozik a Kuric, a Nizoral, a Nizoral A-D és a Xolegel. A samponos és a testápolási márkák általában társulnak ezekkel a gyógyszerek márkanevekkel. Ha a cadida gomba kezelésére szolgáló testápolás nem kívánatos, akkor a pulton és a páciensen keresztül is rendelkezésre állnak helyi gombaellenes szerek és habok recept.

Szerves sampon

Azok az egyének, akik inkább a gyógyszeres samponokat és a testmosásokat szeretnék elkerülni, a biotermékeket kívánatos lehet. Az ökológiai samponok általában olyan összetevőket tartalmaznak, mint a teafaolaj, a levendula, a kókuszolaj, az oregánó és a pau d’arco. Pau d’arco, egy dél-amerikai örökzöld fa, néha a candida gomba szerves kezelésére használják. A növény két, különösen aktív kémiai vegyületet, a lapacholt és a béta-lapachont tartalmaz. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint ezek a vegyi anyagok gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, és megölhetnek baktériumokat, gombákat, vírusokat és parazitákat. Bár nincs bizonyíték arra nézve, hogy ezek az összetevők bármelyike ​​képes kecskefungusokat kímélni az emberekben, Akik ellenszenvesek a szintetikus kémiai szerek kezelésében, úgy érzik, hogy ez egy megfelelő lehetőség. Ha a tünetek rosszabbodnak az ökológiai kezelések után, a fogyasztóknak haladéktalanul konzultálniuk kell az általános orvosával.

Homeopátiás testmosás

Mint a gyógyszeres samponok, a szerves samponok testápolásként is használhatók. A candida gomba kezelésére szolgáló szerves samponok és testápok kiegészíthetők szerves krémekkel és habokkal, amelyek hatóanyagként a pau d’archont is használják. Azok az egyének, akik ökológiai termékeket választanak, gondoskodniuk kell arról, hogy a terméket az Egyesült Államok Szövetségi Élelmiszer- és Gyógyszerészeti Hivatala jóváhagyja, és gondosan figyelemmel kíséri állapotát.