Mikor kell egy lázcsillapítót adni egy csecsemőnek?

A baba lázas, ha a hőmérséklete meghaladja a 98,6 fokot egy orális hőmérőn vagy 99,6 F felett rektálisan. Általánosságban elmondható, hogy a csecsemőnek nem kell lázcsökkentőt adnia a gyermekorvosnak történő ellenőrzés nélkül. Feltéve, hogy megkaptad az OK-t, van néhány alapvető szempont annak eldöntéséhez, hogy a baba lázcsillapító gyógyszert ad-e. Kezelje a hőmérsékletet 100,4 F vagy annál magasabb értéken egy 3 hónapos vagy annál fiatalabb csecsemő orvosi vészhelyzetként.

Alacsony fokozatú láz

A láz azt jelzi, hogy a baba immunrendszere fertőzést szenved. Ebben a tekintetben a láz normális és egészséges. A 100,2 F-ig terjedő alacsony fokú láz általában 3 hónaposnál idősebb csecsemőnél nem igényel kezelést, az American Academy of Family Physicians tanácsot ad. A 6 hónaposnál idősebb gyermekeknél még a kissé magasabb verejték sem igényel kezelést. Azonban lehet, hogy a baba lázcsillapítót szeretne adni, ha az alacsony fokú láz nyilvánvalóan kellemetlen, vagy zavarja az alvási menetrendet. Általánosságban elmondható, hogy a baba mennyire beteg a legfontosabb szempont, mint a tényleges szám a hőmérőn.

Magas láz

Egy 3-6 hónapos korú csecsemőnél a 101 F vagy annál magasabb láz magasnak tekinthető, és 6 hónapnál hosszabb csecsemőnél a 102 F és magasabb lázat magasnak tekintik. Még akkor is, ha a baba másképp nem tűnik betegnek, forduljon gyermeke orvosához a magas vérnyomásról. Ezek a hımérsékletek általában kényelmetlenséget okoznak, és általában lázcsillapító gyógyszerrel kell csökkenteni. A gyermekek acetaminofének vagy ibuprofének megfelelőek, de az aszpirin nem. Kövesse a gyermekorvos utasításait, valamint az összes termék utasításait és figyelmeztetéseit. Határozza meg a megfelelő dózist a csecsemő súlyával, nem az életkorával. Soha ne adja a babának több mint öt adag lázcsökkentőt 24 órás időtartam alatt, és ne adagolja a dózist gyakrabban, mint a csomag határozza meg.

Ismétlődő láz

A láz nem betegség, hanem tünet. Míg a lázcsökkentők csökkentik a baba hőmérsékletét, nem tesznek semmit az immunrendszert okozó betegség kezelésére, amely lázzal jár. A gyógyszerek általában néhány órát tartanak, míg a betegség általában néhány napot vagy többet vesz igénybe. Kétségtelenül visszatér a baba láz, és a láz további adagolással kezelhető, feltéve, hogy elegendő idő telt el az utolsó dózis óta, és nem adta meg a nap maximális dózisát. Beszélje gyermekgyógyászával arról, hogy még néhány napig fennmaradnak a rossz minőségű fevérek, amelyek továbbra is emelkednek, vagy hogy nem tudják leállítani.

Alternatívák és kísérő jogorvoslatok

Megpróbálhatja csökkenteni a csecsemő alacsony fokú lázát a gyógyszerektől eltérő intézkedésekkel, és ezeket a módszereket a lázcsökkentővel együtt alkalmazza a magas vérszintre. Ne öltözzön fel a babát több mint egy pelenka. Tartsa távol tőle, ha hidegnek tűnik, inkább puha pamut pizsamában öltözzék be, vagy egy lélegző anyagból készült könnyű takaróba csomagolják. Tartsa a házat 70 és 74 közé. Foszladja le a baba egy langyos vízzel áztatott mosogatóruhával, vagy langyos fürdőt adjon neki. Soha ne használjon hideg vizet, lefagyott vizet vagy alkoholt. Ezek a baba hőmérséklete túl gyorsan csökken, és a bőr elnyeli az alkohol dörzsölését. Hideg folyadékok, jégpászmák vagy fagyasztott gyümölcslé segíthet, és jó ötlet segíteni a kiszáradást.