Mi a legegészségesebb burgonya-csipke?

A ropogós, ropogós burgonyaforgácsot gyakran úgy gondolják, mint a szendvicsek ízletes oldala, a zsetonokat ritkán tekintik egészséges ételeknek. Azonban a gyártók csökkenti a hozzáadott nátrium- és főzőolajokat zsetonokban, forgácsokat forgat a magas zsírtartalmú ételektől az alacsony zsírtartalmú opcióig. Ne feledje azonban, hogy minden ételt mérsékelten kell élvezni. A legegészségesebb krumplitartalom túlméretezése károsíthatja a diétát és hozzájárulhat a derékvonalához.

Az egészségesebb burgonyaforgács készítése az olaj típusától függ, ha a csipeket főzzük. A zsetonokat korábban olyan olajokkal, mint a gyapotmagolajjal főzítették, amelyek telített zsírral rendelkeznek, ami eltömítheti az artériákat. Keresse meg az egészségesebb olaj opciókkal főzött zsetonokat, például a napraforgóolajat, amely a gyapotmagolaj telített zsírja felét tartalmazza. A napraforgóolaj inkább telítetlen zsírt tartalmaz, amely a szívéhez illő zsírfajta. A szójaolajban főtt zseton egy másik lehetőség, amely nem tartalmaz telített zsírokat. Ha olyan zsírokat találsz, amelyek transz-zsírokat tartalmaznak, más néven hidrogénezett zsírokat, elkerüljék őket, mint a pestis – ezek a leginkább egészségtelen zsír-típusok, és hozzájárulnak a szív- és érrendszeri betegségekhez.

A magas nátriumot tartalmazó, magas zsírtartalmú étrend megnöveli a vérnyomást, és a burgonya-csipke a legfőbb bűncselekmény. Az egészségesebb zsetonok “alacsony nátriumot” jelöltek, és azokat, amelyeket sültek helyett sültek. A zsetonok sütése csökkenti az összes zsírtartalmat, így egy egészségesebb lehetőség. Összehasonlításképpen, egy sült chip tartalmaz 150 kalóriát és 9 g zsírt 2,5 g telített zsírral, míg a sült zsetonok átlagosan 110-1540 kalóriát tartalmaznak 2,5-6 g zsírral. A sózott csipke mérsékelt mennyiségű nátriumot tartalmaz – minden uncia 128 milligrammot tartalmaz, vagy napi ajánlott bevitelének 9 százaléka, míg a sózatlan csipek elhanyagolható mennyiségű nátriumot tartalmaznak

A természetes forgácsok egészségesebbek a zsetonok számára, mivel nem tartalmaznak mesterséges összetevőket és nem túlságosan feldolgozottak. Természetes forgácsok azonban nem azonosak az ökológiai forgácsokkal. A szerves címkével ellátott zsetonok azok, amelyeket peszticidekkel vagy műtrágyákkal állítanak elő, jellemzően megújuló erőforrások felhasználásával, beleértve a talaj- és vízgazdálkodási módszerek hasznosítását. Amellett, hogy kémia mentes és környezetbarát, ezek az egészséges chip opciók nem tartalmaznak konzerválószert vagy mesterséges színezéket. A fogyasztók körében népszerű, Ed Levine a “Serious Eats” -től megkérdőjelezi a szerves chipek szükségességét, hivatkozva arra, hogy a feldolgozott élelmiszerek természetellenesek és önmagukban és valami, amit az igazán ökológiai fogyasztóknak el kell kerülniük, és utal egy bizonyos ásványi burgonyaszirom.

Az “Egészség” magazin értékelte a zsetont az egészségesség és az ízek szempontjából, és kiválasztotta a Corazonas Heart Healthy Potato Chips-et a mediterrán fokhagyma és gyógynövény mint a legjobb chip. Ezek a zsetonok alacsonyabbak a zsírokban és a kalóriákban, mint a hagyományos zsetonok, és színek egészségesek a növényi szterinek hozzáadásával. További választék a legegészségesebb chiphez A Kettle Brand kenyeret könnyedén sózott burgonya-zsetont tartalmaz, amelyek vékony zsetonok, amelyek különböző ízekben állnak rendelkezésre, beleértve a Hickory Honey BBQ-t is. Pop Chips Minden természetes eredeti burgonya Chips is a listát. Ezek a zsetonok burgonyalisztből készülnek, nem burgonyaszeletekből, és alacsony a kalória és a zsír.

Egészségesebb olajok

Alacsony nátrium / Fat

Természetes / szerves chipek

Ajánlott chipek