Mely magnézium a leginkább felszívódik?

Erős csontokra és fogakra, az egészséges immunrendszerre, a vércukorszabályozásra, a szívműködésre, az energiacserére, az ideg- és izomfunkcióra, valamint a fehérjeszintézisre szüksége van magnézium. A magnézium segít szabályozni a különböző vitaminok és ásványi anyagok szintjét a vérben. Azonban a kiegészítő magnézium bizonyos formái jobban felszívódnak, mint mások.

A magnéziumban gazdag élelmiszerek fogyasztása a legjobb módja annak, hogy kielégítse az ajánlott magnéziumfelvételt. Ha azonban nem tudod kielégíteni az ajánlott bevitelt az élelmiszerből, különféle kiegészítők állnak rendelkezésre. A magnézium-laktát és a magnézium-klorid jobban felszívódnak, mint a magnézium-oxid. A magnézium-glükonát szintén jól felszívódik. A magnézium időbevezetési formái jobban felszívódhatnak, mint olyan formák, amelyeknek nincs bélben oldódó bevonata.

A magnézium élelmiszerforrásai közé tartoznak a sötétzöld leveles zöldségek, avokádók, szárított sárgabarack, banán, diófélék, magvak, bab, borsó, teljes kiőrlésű gabona és szója. A hús, a tej és a kemény víz is tartalmaz magnéziumot. A magnézium-kiegészítők mellett bizonyos magnézium-hidroxid vagy magnézium-szulfát formájában is kapható magnézium bizonyos hashajtókból és antacidokból. A nagyon alacsony magnéziumszintűeknél intravénás magnéziumra lehet szükség ahhoz, hogy a magnéziumszintet normális szintre emelje.

A nők 19 és 30 év közötti RDA napi 310 mg, és a 31 éves és idősebb nők naponta 320 mg-ot fogyasztanak. A 19 és 30 év közötti férfiak napi 400 mg-ot fogyasztanak, és a 31 éves és idősebb férfiak napi 420 mg-ot fogyasztanak. A felnőtteknek napi maximum 350 mg-ot kell kapniuk magnéziumfogyasztásukból, mivel ez a megengedhető felső bevitel a kiegészítő magnéziumhoz képest.

Az élelmiszerből származó magnézium bevitel valószínűleg nem okoz toxicitási tüneteket, ezért a magnézium nagy részét vagy egészét az élelmiszerekből kell elérni. Ha vese- vagy gyomor-bélrendszeri problémái vannak, alkoholizmust vagy rosszul kontrollált cukorbetegséget szenved vagy bizonyos vizelethajtókat vagy antibiotikumokat szed, szükség lehet több magnéziumra a hiányos tünetek megelőzésére. A B-vitaminok magnéziummal való felvétele segíthet a magnézium felszívódásának növelésében.

típusai

források

Ajánlott bevitel

szempontok