Kisgyermekeknél fellépő ingerlések

A baleseti hajlamú gyermekének valószínűleg minden nap új zúzódása vagy karcolódása van, de ez a korszak nem gyakori sérülés. A kisgyermek nagyobb valószínűséggel törik meg a csontok csontjait, amíg a gyermeke meg nem nő. Ha a tippje súlyos fájdalmat okoz a sérülés után, forduljon sürgősségi orvosi ellátáshoz.

Azonosítás

A fojtás tünetei súlyossági sorrendben változnak. Az enyhe fojtás valamilyen kellemetlenséget okoz, és a kisgyereknek nehézségei lehetnek az érintett kötőelem használatával. A súlyos fojtást nehéz megkülönböztetni a törött csonttól. Ha a kisgyermek súlyos fojtással rendelkezik, nem tudja használni a sérülés által érintett szalagot a kötés fájdalmának és merevségének jelentősége miatt. Az orrlyukak lehetnek véraláfutások vagy duzzanatok, és a sérült terület ajánlatos, ha megérinti. A fojtás fájdalma azonnal bekövetkezik az esemény során, amely a kisgyermek sérülését okozta.

Ok

Az orrfolyások ínsérülések. A nyomatékot a természetes helyzetéből kényszerített kötőelem okozza, amely a csontjait összekötő szalagokat nyújtja vagy könnyezi. A kisgyermekek úgy gondolják, hogy szórakoztató, hogy ugorj le a bútorokról, lehajtanak pillangókat, viseljék az anyukák magas sarkú cipőjét, gyorsan futassanak, rúgják a labdákat, és álljanak a tizenéves testvéreik gördeszkáján. A kisgyerekek nem rendelkeznek koordinációval e tevékenységek biztonságos elvégzéséhez. A leggyakoribb területek a bokák, a térd, a csukló és a könyökök.

Kezelés

A duzzadás csökkentése érdekében a lehető leghamarabb jégcsomagot kell alkalmazni az érintett csuklóra. Ne helyezze a jégcsomagot közvetlenül a kisgyermek bőrére. Az első 48 órát néhány óránként 15 percig jéggel tölti. Használjon rugalmas tömörítési kötést az elszorított terület szilárd, de nem túl szoros lezárásához. A keringés szabadon és kényelmesen áramoljon a sérült területen. Ha a bőr elszíneződik a sérülés után, lazítsa meg a kötést. Növelje a sérülést a szívfájdalom felett és adjon be ibuprofént vagy acetaminofént. Soha ne adj egy kisgyermek aszpirint, mivel az aszpirin növeli gyermekének a Reye-szindróma kockázatát, ami végzetes lehet. Ne alkalmazzon hő az első 48 órában, mivel ez megnövekszik a duzzanat és a fájdalom. Sebészeti beavatkozásokra lehet szükség súlyos ingerlések esetén.

Megelőzés

A kisgyermekek mindig tesztelik a képességüket, ezért állandó felügyeletre van szükségük. Mindig győződjön meg arról, hogy gyermeke megfelelő méretű lábbelit visel a gyermek lábainak mérésével. A cipőknek kényelmesnek, támogatónak és csúszásgátlónak kell lenniük. A ragasztópántokkal ellátott cipők megakadályozzák az olyan cipők sérülését, amelyek megszűnnek. Ösztönözze a kisgyermekét, hogy minden fizikai tevékenység előtt nyújtsa be az összes fontosabb izomcsoportot. Ügyeljen a gyermek játszóterére, és győződjön meg arról, hogy nincsenek olyan sziklák, lyukak, botok vagy egyéb tárgyak, amelyek leesést okozhatnak.