Élesztő fertőzések és vitaminok

Az élesztő-fertőzések gyakoriak a nőknél, amelyek 75% -ukat érintik reproduktív éveik alatt. A nők körülbelül 40-50% -a visszatérő epizódokkal fog járni, és további 5-8% -uk krónikus élesztőfertőzésekben szenved. Míg vannak gombaellenes szerek a legtöbb élesztőfertőzés gyógyítására, ha a körülményeket nem kijavítják, akkor ismét megismétlődnek. Különféle vitaminok és egyéb táplálékkiegészítők állnak rendelkezésre a megelőzéshez és a kezeléshez.

Jellemzők

Az élesztőgombákat Candida albicans nevű gomba okozza. A szájban, a hüvelyben, a bőrben, a gyomorban és a húgyutakban megjelenhet. A fertőzés helyétől függően a tünetek közé tartozhat a hüvelyi viszketés és az irritáció, amelyet fehér, túrószerű kisülések, fehér foltok szájban vagy torokban kísérnek, fájdalmas repedések a száj sarkában vagy bőrkiütések vagy hólyagok az ágyékban , A mellek között, az ujjak és a lábujjak között.

Okoz

A Candida normál kolóniái a szájban, az emésztőrendszerben és a hüvelyben élnek, és nem okoznak problémákat. Tünetek fordulnak elő, ha a Candida túlnövekedett. A forró, párás időjárás növelheti a túlzott növekedés valószínűségét, ahogyan bizonyos gyógyszerek, különösen az antibiotikumok. A születésszabályozó tabletták, a kortikoszteroidok, a terhesség, a menopauza, a túlsúlyosság, a cukorbetegség vagy a gyengített immunrendszer mindegyike felborítja a növényi egyensúlyt.

Vitaminok

Dr. William Crook, a “The Yeast Connection” szerzője úgy véli, hogy a szisztémás Candida felelős számos egészségügyi állapotért, beleértve a krónikus fáradtságot, a depressziót és az emésztési rendellenességeket. A Crooknak ajánlják a vitaminokat az élesztő elleni küzdelemhez. Az élesztő és a cukormentes multivitamin általános egészségi állapotán túl erősen javasolja a C-vitamint pufferolt por alakban az immunrendszer számára. Javasolja a B vitaminokat az energia és az A és E vitaminok és az ásványi anyagok cink és szelén teljes táplálkozási támogatására.

Egyéb kiegészítők

Life Extension “Betegségmegelőzés és -kezelés” szerint a tanulmányok támogatják a probiotikumok, köztük a acidophilus és a bifido baktériumok hozzáadását az étrendhez. A probiotikumok napi alkalmazása drámai módon növelheti a Candida elleni küzdelemben résztvevő hasznos baktériumok számát az emésztőrendszerben. A fokhagyma, a kaprilsav és a biotin ízesíti az élesztőt a bélben és a rostokban. A Twinlab nevű Yeast Fighters kiegészítés tartalmazza ezeket az elemeket. Az aranyérzsi, illóolaj, oregán, teafaolaj és cápa májolaj antifungális tulajdonságai szintén hasznosak lehetnek az élet kiterjesztése szerint.

Mi el kell kerülni

A Candida súlyos esetei az étrend változását igénylik. Crook szerint a fő bűnös a cukor, és teljesen ki kell vágni. A Candida-ban szenvedők gyakran szenvednek a cukorral szemben, ami táplálja az élesztőt, és segíti a szaporodást. A sajtok penészesednek és kerülendők. Nem szabad megemészteni a kenyeret, a süteményeket és az élesztőt tartalmazó élelmiszereket. Minden fermentált terméket, például az alkoholtartalmú italokat és az ecetet tartalmazó fűszereket el kell távolítani. A csomagolt és feldolgozott élelmiszerek gyakran rejtett cukor, és nem jó választás. Nem szabad felhasználni az étkezési gombákat, mint a gombát és minden friss gyümölcslevet. A Crook a Candida étrendjét ajánlja, amely eltávolítja a sértő ételeket több hétig. Egyes korlátozások egy idő elteltével feloldódhatnak, ha a személy bizonyítja, hogy nem allergiás az élelmiszerre.