A legjobb kerékpáros kenőanyag

Akár új kábelek beszerelése, akár egy zajos lánc figyelése, akár egy teljes kerékpáros felújítás elvégzése, szüksége lesz némi lúgra. A kerékpáros kenőanyagok nem csak a simán futnak, hanem segítik a szennyeződést és a nedvességet, hogy elhasználódjanak. A legjobb kerékpáros kenőolajhoz a terméknek meg kell felelnie a javításnak és a feltételeknek, amikben jársz.

A Lánchangra

Mivel havonta egyszer kell kennie, láncod a leggyakrabban használt kerékpár része lesz. A láncaolaj nemcsak a láncot viszi át a sebességváltókon, hanem védi a láncolatát is. A legjobb kenőanyag a kerékpározási körülmények függvénye. Ha úszó vagy hegyi motorkerékpár vagy, aki esővel, pocsolyákkal és sárral találkozhat, akkor a nedves lúg a legjobb választás. Ha kerékpáros vagy, aki elsősorban száraz körülmények között közlekedik, válasszon száraz élelmiszert. A nedves kenőanyagok jobban tapadnak a lánchoz, és nagyobb védelmet nyújtanak a korrózió ellen, mint a száraz kenőanyag. A száraz kenőanyagok alkoholtartalmuk miatt nem ragadósak, és a száraz por és a szennyeződések eltávolítják a láncot jobban, mint a nedves kenőanyagok, amelyek hajlamosak vonzani a port.

Greased Lightning

A kerékpáros zsír kis mennyiségben használt kenőanyag, amikor javításokat végez, például a fék- vagy hajtóműkábeleket. A kerékpáros zsír közepes súlyú zsír, amely hasonlít a vazelinnel. Ha nem talál kerékpárzsírt, akkor helyettesítheti a fehér lítiumzsírt. Ezt a zsírt autóalkatrészeken használják, és gyakran olcsóbbak, mint a valódi kerékpárzsír. Ne használjon gépjármű csapágyzsírt, ragacsos, és felhúzza az alkatrészeket. Az új pedálok, a golyóscsapágyak felszerelésénél a kerékpáros zsírokat is használhatja az alsó konzol felújításakor és a száron vagy az állványon, amikor behelyezi őket a keretbe.

Olajszag

A kerékpáros olaj egy közepes súlyú olaj, amelyet leggyakrabban a kerékpár pivot pontjai használnak. Ez magában foglalja a váltó csigákat, a felfüggesztés és a féknyeregek villáját. A kazetta cseréjekor olajokat kell alkalmazni a kazettában lévő csapágyakra. Bár az olajat láncaolajként nem szabad használni, ha az egyik szabadon mozogó tű van. A tű beolvasztása segít elkerülni a merev lánc megcsúszását. Az olajat rendszerint kis mennyiségben használják, de ha háromfokozatú kerékpár van, akkor a belső hubot óvatosan olajozni kell, amikor szervizelésre kerül.

Steer Clear

Egyes elemek jó helyettesítik a kenőcsöt, de csak fejfájást okoznak. A motorolajat nem szabad helyettesíteni a kerékpárolajra vagy a lánclégzsákra, mert a benne lévő részecskék és savasságuk elviselheti a komponenseket. A kőolajzselék jó helyettesítő lehet a kerékpáros zsír helyett, de nem tartós ahhoz, hogy ellenálljon a merevségnek, amellyel a kerékpárt feltöltötte, és gyorsan eltűnik, különösen nedves körülmények között. A WD-40 nem helyettesítheti a lánclúgot, mert nem kenőanyag. A WD-40-ben lévő oldószerek ténylegesen kikényszerítik a lúgot a láncból, és ezáltal a láncszemek összezúznak és elhasználódnak.