Víz és karo szirup, hogy segítsen a csecsemők székrekedésének

Ha a baba székrekedés, akkor mindent megtesz, hogy jobban érezze magát. Ha csecsemője gondot okoz a székletben, beszéljen gyermekorvosával. Egyes orvosok azt javasolhatják, hogy a csecsemő kis mennyiségű vizet adjon, hogy megkönnyítse a széklet átjutását. A kukoricaszirup, mint például a Karo szirup, egy régi otthoni gyógymód, amelyet az orvosok már nem ajánlanak. A mai kukoricaszirupok nem rendelkeznek ugyanolyan tulajdonságokkal, mint a kukoricaszirup, ezért valószínűleg nem hatékonyak a baba székrekedésének enyhítésére, a Mayo Clinic honlapja szerint. Ráadásul veszélyesek lehetnek a csecsemők számára.

Tünetek

Az újszülöttek, akik naponta kevesebb, mint napi kemény székletet termelnek, székrekedésnek tekintik, különösen akkor, ha a baba törzseket vagy sikoltásokat szenved a bélmozgás során. A baba arca vöröshajú lehet, és a lábát a mellkasához húzhatja, miközben szorongással szenved. Észrevehet, hogy a széklet kemény és kerek. A székrekedett csecsemő bélmozgása akár vérrel is csíkozhat.

Használat

Egyes szülők a székrekedés kezelésére használtak kis mennyiségű kukoricaszirupot a baba palackokba. A legtöbb orvos azonban azt javasolja, hogy helyes vizet adjon. Ajánljuk a baba egy 2 és 4 oz-os sima, hideg vizet egy palackban, hogy megpróbálja megkönnyíteni a bélmozgását. Használjon szűrt vizet.

szempontok

Ha a baba 2 hónaposnál fiatalabb, beszélje meg kezelőorvosával, mielőtt bármilyen otthoni kezelést, beleértve a sima vizet, a székrekedéshez használna. Ne használjunk vizes palackot étkezés helyett, mert a baba szüksége van minden rendszeres anyatej-táplálékra vagy táplálékra, bármilyen kiegészítő víz mellett. Az 1 éves kor alatti csecsemő kukoricaszirupot a Mayo Clinic honlapjának megfelelően a csecsemő botulizmus kialakulásának veszélye fenyegeti.

alternatívák

Orvosa javasolhatja, hogy a székrekedő bébi hígított gyümölcslevet adja a sima víz helyett, hogy megkönnyítse a széklet átjutását. Hígítsuk fel a kagylót vagy a körte levest a vízbe, hogy csábítsa a baba több folyadékot, és lágyítsa a székletét. Kezelőorvosa javasolhatja, hogy 1 ounces gyümölcslevet és 3 oz vizet használjon, és egy vagy két alkalommal adagoljon egy palackot a babájába.