Szublingvális B12-vitamin vs. injekciós b12

A szervezet a B-12 vitamint használja DNS szintetizálására és az idegek és a vérsejtek egészséges állapotának megőrzésére. Ha B-12-vitamin-hiánya van, orvosa pótlékot írhat fel, mert a vitamin hiánya súlyos egészségügyi problémákat okozhat, mint pl. Az anémia. A B-12 vitamin számos formában rendelkezésre áll, beleértve a parenterális gyógyszert, amelyet orvos fecskendez be, és a szublingvális, amely feloldódik a nyelv alatt.

A szublingvális B-12 előnyei

A szublingvális B-12-vitamin kiegészítés hatékony lehet olyan betegek számára, akik más B-12-kiegészítési módszerekkel, például injekciókkal szembesülnek. A hasmenés vagy a hányás során előforduló betegek tipikusan tolerálják a szublingvális B-12 adagolást, mivel a szublingválisan felszívódó gyógyszerek képesek beléptetni a szervezetbe a gasztrointesztinális rendszerben való áthaladás nélkül.

A szublingvális B-12 hátrányai

A B12-vitamin-injekciótól eltérően a szublingvális B-12 vitamin kellemetlen ízülést eredményezhet, mivel az anyagnak a nyelvén kell maradnia, amíg teljesen fel nem oldódik. Lehetőség van azonban a szublingvális gyógyszerek kellemes ízlésére. A szublingvális B-12 másik hátránya, hogy a legtöbb betegnek naponta kell elfogyasztania a táplálékkiegészítőt, ami egyes emberek számára nehéz lehet, mint bármely napi önállóan alkalmazott gyógyszer esetében.

Az injektálható B-12 előnyei

Az injektálható B-12 egy széles körben alkalmazott kezelés a B-12 vitamin hiánya miatt, így az egészségügyi szolgáltatója nagy valószínűséggel nagyon ismeri a kiegészítés ezen formáját. Az egészségügyi szakembernek ezt a B-12-vitamin-kiegészítést kell alkalmaznia, ezért könnyedén felügyelhető és felügyelhetõ, így kevésbé valószínű, hogy adagolási hibát okoz. Továbbá, az injektálható B-12 vitamin, nem kell emlékeznie arra, hogy minden nap vegye fel a kiegészítést, ellentétben a szublingvális módszerrel.

Az injektálható B-12 hátrányai

Bár az injektálható B-12 a B-12-vitamin hiányának általánosan előírt kezelése, ennek ellenére vannak jelentős hátrányai. Mivel a B-12-vitamin injekciók intramuszkulárisak, nehézséget okozhatnak a vékony betegeknek. Az injekciók fájdalmasak is, ezért egyes betegek elhagyhatják a kezelést. Ezen túlmenően az idősek vagy a fogyatékossággal élő betegek nehézségekbe ütközhetnek az orvos irodájába való bejuttatáskor vagy a kezelés megkezdésekor, ha nincs biztosításuk fedezésére.