Milyen vitaminokat kell tennie, hogy segítsen nyugodt idegek?

Idegrendszere bizonyos tápanyagokra támaszkodik, hogy optimális hatékonysággal működjön. Az elhúzódó stressz táplálkozási szempontból kimerült állapotban hagyhatja Önt az ilyen anyagok egyensúlytalanságai vagy hiányosságai miatt, amelyek idegkárosodáshoz, rossz idegvezetéshez vagy fizikai vagy mentális ingerlékenységhez vezethetnek. A táplálkozási hiányosságok azonosítása és kijavítása segíthet az idegek nyugtázásában és helyes működésének helyreállításában. Beszélje meg kezelőorvosa tanácsát a vitaminok kezelésére az egészségügyi állapot kezelésére.

Kalcium és magnézium

A kalcium és a magnézium két fontos tápanyag-ásvány a nyugodt idegek elősegítésére. Ezek az ásványi anyagok együtt dolgoznak, hogy jelezzék az izmok megfelelő összehúzódását és relaxációját. Segítenek a fehérje és az energiatermelésben is. A magnézium más vitaminok felszívódását is segíti. Az idegeid kalciumot használnak az idegek közötti impulzusok továbbítására. A Journal of the American Geriatric Society 2011. januári számában megjelent tanulmány szerint a magnézium és a cink és a melatonin – a szervezet napi és éjszakai ciklusait szabályozó hormon – javítja az alvás minőségét a hosszú távú gondozásban Álmatlanságban élők.

B-komplex

Néhány B-komplex vitamin hasznos lehet az idegek nyugtatásában és az idegi fájdalom enyhítésében. A Pharmacology című folyóirat 2006-os számában publikált tanulmány szerint a B-1-vitamin, amelyet tiaminnak is neveznek, a B-6 vitamint, más néven piridoxint és a B-12-et vagy a cianokobalamint, csökkentette a fájdalom érzékenységét laboratóriumi állatokban Hasznos lehet az idegekkel kapcsolatos fájdalom kezelésében emberekben. Mindazonáltal klinikai vizsgálatokra még szükség van ezen előzetes eredmények megerősítésére.

D-vitamin

Rengeteg D-vitamint, a napsugaras vitamint kapj, hogy elősegítsük a nyugodt idegeket. A D-vitamin növeli a szervezet kalcium és foszfor felszívódását. Ha a D-vitamint közvetlenül a napsütéses expozíciótól kapja, akkor is elősegíti a nyugodt idegeket azáltal, hogy növeli a vérkeringést és az oxigént a sejtek egész testében, mondja Celeste Lee, a “A testszervek megértése és a nyolc törvény az egészség .” A napsütéses expozíció fokozott keringése az alacsonyabb nyugalmi pulzushoz és nyugodtabb idegekhez vezet.

Étel-kiegészítők

Természetes forrásokból nyerjen vitaminokat az optimális előnyökért. A szintetikus vitaminok alacsonyabb hatékonyságúak, mint az élelmiszer eredetű vitaminok. A táplálkozási tudomány rávilágított arra, hogy sok vitamin jelen van különböző formákban egy élelmiszerben vagy különböző élelmiszerekben, mindegyik kissé eltérő abszorpciót és hatásokat kínál a szervezetben. A vitaminok a környező táplálékmolekulákkal komplexet képeznek, és ezek a szinergikus molekulák nélkül, előnyeik enyhülnek.