Kurkuma a fertőzött sebek számára

A sebfertőzések általában olyan betegeknél fordulnak elő, akiknek inkompetens immunrendszere olyan állapotok miatt alakul ki, mint a cukorbetegség, az idős kor, a HIV, az alultápláltság vagy az elhúzódó kórházi kezelés. A fertőzést a seb, a genny és a láz helyén fellépő vörösség, melegség és gyengédség jellemzi. A szervezet más részeire terjedhet, és szeptikus sokkot, szívelégtelenséget és halált okozhat. A kezelés a sebek típusától, a fertőzés súlyosságától és a beteg korától függ, és antibiotikumokat és műtéteket is tartalmazhat. Egyes gyógynövények, mint a kurkuma, szintén segíthetnek a sebfertõzések ellenõrzésében.

Kurkuma

A kurkuma olyan zamatos sárga por, amelyet a Dél-Ázsiából származó Curcuma longa növények ujjszerű földi szárából nyernek. A hagyomány szerint színt adnak az indiai currynek, és C-vitamint és E-t tartalmaz, valamint egy curcumin nevű biológiailag aktív vegyületet, amely felelős a kurkuma óriási gyógyászati ​​értékéért. A kurkuma-kiegészítők porokként, kapszulákként, tablettákként, tinktúrákként, folyékony kivonatokként és kenőcsökként kaphatók, és számos olyan állapot kezelésére alkalmazzák, mint például a fekélyek, az ízületi gyulladás, a cukorbetegség, a szívbetegségek és bizonyos típusú rákok. A dózis különbözõ emberekben különbözõ, korától, egészségi állapotától és állapotától függõen. Orvosa segíthet meghatározni az Ön számára megfelelő dózist és formát.

Sebfertőzések

A kurkuminnal betöltött és látható fénysugárzással kombinált sebkötözés jelentősen csökkentheti a baktériumok koncentrációját, mint az Enterococcus faecalis és az Escherichia coli a sérülés helyén, a Journal of Pharmaceutical Sciences 2011. januári számában publikált tanulmány szerint. ” A “The Biochemical Journal” 2008. februári számában egy másik tanulmány szerint a kurkumin gátolja számos baktérium növekedését és reprodukcióját, beleértve a Staphylococcus fajokat, a Bacillus fajokat és az Enterococcus-t, megakadályozva a citoplazma szétválasztás során történő megosztását. A kurkumin javítja a kollagén érését és térhálósodását, valamint megakadályozza a sebek szabadgyökök által közvetített károsodását, mondja a Molecular and Cellular Biochemistry folyóirat 2006. októberi kiadásában publikált tanulmány.

Mellékhatások

A kurkuma-kiegészítők általában biztonságosak. A nagy dózisú étrend hosszabb bevitele azonban gyomor és fekélyek kialakulásához vezethet. A cukorbetegséggel együtt szedett vércukorszintet is csökkenthetik. A gyógynövény is befolyásolhatja bizonyos antacid és thrombocyta-gátló gyógyszereket.

óvintézkedések

Ne használjon kurkuma-kiegészítőket anélkül, hogy orvoshoz fordulna. Tájékoztassa az orvost a már fennálló állapotokról és egyéb gyógyszerekről, amelyeket Ön szed. A Food and Drug Administration nem szabályozza a kurkuma-kiegészítők előállítását az Egyesült Államokban. Beszéljen egy gyógyszerészrel, hogy megtalálja a biztonságos és hatékony kurkuma terméket.