Kéne dolgoznom, ha beteg vagyok?

Rendszeres látogató vagy a fitneszteremben, hogy javítsa az egészség és a fitness szintet. De most már beteg vagy, és kíváncsi, hogy ez jó választás-e. Jó lehet, ha kijön, ha beteg vagy, de fontolja meg több tényezőt, mielőtt bejutna a fitness klub ajtajába.

aggodalmak

A betegség számos problémát vet fel az edzésprogramoddal kapcsolatban. Szeretne jobban érezni magát, és felépül a betegségből, de nem akarja kihagyni az edzést. Kiválaszthatja, hogy pihenjen addig, amíg teljesen meg nem gyógyul a betegségéből, és elveszíti az erősségeit és a fitneszi előnyöket, vagy folytathatja a betegség közben végzett munkát, és potenciálisan meghosszabbíthatja betegségét.

A nyak alatt

A legtöbb orvos azt sugallja, hogy elkerüljük az edzést, amikor a tünetei a nyak alatt találhatók. Ezek a tünetek közé tartoznak a hasmenés, a mellkasi torlódás, a köhögés és a gyomorpanaszok. Egyéb olyan tünetek és tünetek, amelyek az edzés elkerüléséhez vezethetnek: láz, fáradtság és izomfájdalom. Nyaki tünetek esetén válassza ki a betegségéből a normál edzésprogramra való visszatérés előtt.

A nyak fölött

Amikor a tünetei a “nyak felett” vannak, az orvosok azt sugallják, hogy az OK folytatni a fizikai aktivitást. Ezek a tünetek közé tartoznak az orrdugulás, a tüsszögés és a kisebb torokfájás. Csökkentse az edzés teljes időtartamát és intenzitását enyhe vagy közepes mértékűre, és fontolja meg több kardio gyakorlatok elvégzését, mint például futás, gyaloglás és kerékpározás. A kardio gyakorlatok valóban megnyithatják az orrjáratait és enyhíthetik néhány tünetét.

Biztonság

A tested megpróbálja helyreállítani és elpusztítani a baktériumokat vagy vírusokat, amikor beteg vagy, de a munkálatok elvesznek néhány energiát. Továbbá, a súlyos testmozgás csökkentheti az immunrendszert, és enyhülést okozhat. Ennek eredményeképpen azonnal forduljon orvoshoz, ha olyan szokatlan vagy súlyos tüneteket tapasztal, mint például súlyos mellkasi fájdalom vagy fejfájás, szabálytalan légszomj vagy szédülés. Egy edzőteremben, miközben betegek vezetnek, a baktériumok elterjednek a többi tornaterem tagjaihoz.