Joghurtot és szénhidrátot edzés után

A kidolgozás megkívánja, hogy a megfelelő élelmiszerekkel és tápanyagokkal táplálkozzon az optimális teljesítmény érdekében. Amit egy edzés után eszel, ugyanolyan fontos, mint amit a nap hátralevő részében és egész nap alatt veszel. Egy egészséges edzés utáni étkezés és snack kell egy kiegyensúlyozott étrend részét képezze annak érdekében, hogy megfeleljen napi táplálkozási igényeinek. Kombináljon egy egészséges táplálékot megfelelő pihentetéssel és helyreállással, hogy maximális erőt, kitartást és fizikai állóképességet érjen el. Az új edzésprogram vagy étkezés megkezdése előtt konzultáljon kezelőorvosával.

Fehérje

A fehérje nélkülözhetetlen tápanyag szükséges a szervezetben az izom- és a sovány testszövet növekedéséhez, karbantartásához és javításához. Amikor ki dolgozik, az izomrostok lebomlanak, fáradtak és szétesnek. Az edzés utáni helyreállítás során ezek a rostok összegyűlnek, és növekednek az izmok növekedése és ereje. A megfelelő pihenés mellett az edzés utáni táplálkozás, amely tartalmazza a fehérjét, elengedhetetlen. A nem megfelelő fehérjebevitel izomtöréshez, gyengeséghez és pazarláshoz vezethet. Az alacsony zsírtartalmú joghurt a fehérje egészséges forrása, amely gyors és kényelmes snacket biztosít az edzés után, hogy segítse az izmok gyógyulását.

Joghurt előnyei

A Fit Day honlapja szerint az alacsony zsírtartalmú görög joghurt az egyik legjobb edzés utáni étel, amely hozzáadja az étrendjét. A hagyományos joghurtokkal ellentétben a görög joghurt a szokásos fehérje fehérjéből közel kétszeresét tartalmaz, a márkanévtől függően, és vastagabb, sűrűbb textúrájú, hogy segítsen feltölteni. Szintén szénhidrátok forrása, amely segít fenntartani a kimerült energiatartalékokat, és állandó energiát biztosít. A görög joghurt mellett több más joghurt is megfelel az étkezési igényeinek. Kerüljük a hozzáadott cukrok és zsírok joghurtjait, mert ezek hozzájárulnak a megnövekedett kalóriabevitelhez és talán fáradtság és lassú érzés. A sima, alacsony zsírtartalmú fajtákra van szükség, és alaposan olvassa el a táplálékot és az összetevők címkéit. Adjon hozzá saját bogyókat és granulát, hogy növelje az egészséges szénhidrát mennyiségét.

Szénhidrát

A szénhidrátok a test és az agy elsődleges tüzelőanyag-forrása, amely napi fizikai és mentális feladatokat tesz lehetővé. A nem kielégítő szénbevitel fáradtsághoz, levertséghez, gyengeséghez, szédüléshez, fizikai teljesítménycsökkenéshez és koncentrálási nehézségekhez vezethet. A szénhidrátok edzés után történő táplálása nélkülözhetetlen az izom- és a testszövet helyreállításához és a hosszan tartó kimerültség megelőzéséhez. A szénhidrátok segítenek visszaszerelni a kimerült glikogén tárolókat az izmokban és a máj utáni edzésben, amely lehetővé teszi, hogy egy-két nap alatt visszatérjen egy másik edzéshez, megnövekedett energiával és csökkent hízlalással. Ezenkívül a megfelelő szénhidrátfelvétel elengedhetetlen ahhoz, hogy segítsen a fehérje üzemanyagként történő felhasználásának megőrzésében, lehetővé téve ezáltal az elsődleges szerepet az izom növekedésében és javításában.

Egészséges kombinációk

Nem minden szénhidrát keletkezik egyenlő és összetett szénhidrátokat kell választani az egyszerű szénhidrátok részeként egy egészséges étrend tervet. A komplex szénhidrátokat a finomítási folyamat során nem távolítják el tápanyaguktól, kevesebb cukrot és tápláló rostanyagot tartalmaznak. A rostanyag segít az emésztőrendszer szabályozásában a hulladéktermékek és az el nem oltott élelmiszerek eltávolításáért a szervezetből, ami megakadályozza a gyomorpanaszokat, mint például a puffadás és a székrekedés. Ezenkívül a szálak segítenek a feltöltés és az étkezés után az edzés után. Kerülje a feldolgozott és csomagolt granola rudakat, cookie-kat, édességeket és a fehér liszttel és cukorral készített ételeket edzés után. Válasszon friss gyümölcsöket és zöldségeket, például apróra vágott körte, starchier banán vagy bogyók, és adjunk hozzá alacsony zsírtartalmú, magas fehérjetartalmú joghurthoz. A tetejét teljes egészében gabonával vagy gabonafélékkel, amely alacsony a cukorral, az egészséges edzés utáni snackhez.