Jóga és sacrum fájdalom

Az Ön sacrumja, az alsó gerincén lévő háromszög alakú csont öt összeolvadt csigolyából áll, és összekapcsolódik a medence egyik oldalával, vagy a csípőgombákkal a sacroiliai ízületen keresztül. Gyakran az SI-nek nevezik, a sacroiliai ízületet erősíti a szalagok hálózata, amely stabilizálja a gerincét és védi a medencét mozgás közben. A fájdalom ezen a területen gyakori a jóga gyakorlók, különösen a nők számára.

Okoz

A SI-fájdalom általában azért következik be, mert az ízületek túl szorosak vagy túl mozgékonyak. Néha a fájdalom az ellenkező oldalon sugároz, ahonnan származik. Ha szentséges fájdalma van, nézze meg egészségügyi szakemberét, hogy meghatározza az okát, mielőtt gyakorolná a jógát. Gyakran előfordul, hogy ez a fájdalom más testhelyzetbeli eltérésekhez vezet, például a combok és a medence túl messzire előre és a vállakba.

Értékelés

Nézzünk egy tükörbe, és észrevesszük a medence területének összehangolását. Értékelje, hogy az egyik csípő magasabb-e, vagy ha az egyik oldal előre halad. Ezután kemény talajon feküdjünk, térdre hajlítsuk, és állítsuk lábainkat egymással párhuzamosan. Óvatosan öntsük fel a farokot felfelé, hogy az alsó háttámaszt a padlóra nyomjuk. Térddel együtt mozdítsd el őket 8-inches jobbra, középre, majd 8 hüvelyk a bal oldalára, néhányszor mindkét oldalra. Az alsó hátoldal egyik oldala többet nyomja a padlón, mint a másik? Ez a teszt óvatosan masszírozza SI-nyeleit és stresszt okoz ezen a területen. Miután kitaláltuk, hogy melyik a medence elfordul, munkát találjon a jóga pózok között.

Self-beállítás

Ha az SI csatlakozója ki nem pattan, helyezze kezét a falra vagy a szék hátára. Állj lábaddal csípőszélességgel és térddel előre hajolva. Határozottan nyomja le a lábát és a belső sarkát a belső ívekkel felemelve. Öleljük meg a sötétedéseket egymás felé, és ugyanakkor mozgassuk vissza a belső combjaidat. Tartsa a hasi izmaidat úgy, hogy a köldököt a gerinc felé húzza. Ezután hajlítsa be előre, és kösse össze a karjait a lábaid között, miközben a sörétek egymás felé tolódnak, és a combok egymástól. Ez segít a stressz enyhítésében a hát alsó részén.

pózok

Gyakorolja az asanát vagy a jógát, hogy újraegyesítse és stabilizálja a medencét. A jógoterapeuta Doug Keller javasolja, hogy nyújtsák a combcsontjait, a csípőjét, a hasat és az alsó végtagokat. Erősen erősítsd vissza az alsó hátamat, mint például a kobra, a sáska, a híd, az íj és a hátrahagyott hős. Nyissa ki a csípőjét olyan pózokkal, mint a függőleges szögű póz. Amint gyakorolsz, összpontosítsd a belső combodat hátra és szétválasztva, hogy segítsen megnyitni a hát alsó területét, és megkönnyítse a fájdalmat.