Az antagonista izmok felhúzásával

Egy kiegyensúlyozottabb edzésprogramot tervezhet úgy, hogy azonosítja az antagonista izmokat az egyes gyakorlatokhoz. Az antagonista izomcsoportok ugyanazt a csuklót mutatják ellentétes irányban. A hurok antagonisták hajlamosak meghosszabbodni, mivel az elsődleges mozgatók lelassulnak a mozgás mozgása során. A hurok antagonista izmok kifejezetten a vállak és a vállak lapjait irányítják, ellentétes irányúak az összehúzódások ellentétes irányában.

deltoidok

Az oldalsó és az elülső deltoidok, vagy az oldalsó és az elülső peremek antagonisták a válladduláció során, amely a pullups végrehajtásakor jelentkezik. A válladduláció a vállízület mediális mozgása a test középvonala felé. Vállod addd, ahogy a felső karja lefelé mozog a teste felénél a pullup alatt. Az oldalsó és az elülső deltoidok a pullup antagonisták, mert elvágják a vállukat, ami az ellentétes közös mozgás, ami a pullups során történik.

trapézizom

A trapézia középső és alsó szálai kiterjednek a gerincvelő nyaki és torziós szegmenséről a vállpengére. A húzások a lapocka lefelé történő elfordulását vonják maguk után, amely akkor következik be, amikor a vállpengék rosszabb szöge középen és lefelé fordul. A középső és alsó trapézia olyan pullup antagonisták, amelyek az ellenkező irányú mozgás során, a lapocka felfelé történő elfordulása során kötnek össze. A vállprések példaként szolgálnak a felfelé irányuló forgatási gyakorlatok, amelyek aktiválják a középső és az alsó trapézist.

supraspinatus

A supraspinatus izom egyike a négy forgó mandzsetta izomzatának. Stabilizálja a felső karját úgy, hogy a humerus tetejét, a hosszabb felkarcsontját a helyén tartja. A supraspinatus egy pullup antagonista, mert felelős a vállak elrabolásáért is, ami az ellentétes mozgás, amely a pullups során történik. A súlyzókkal vagy a kábelcsigákkal ellátott oldalirányú emelések példák olyan gyakorlatokra, amelyek a váll elvonását magukban foglalják, és aktiválják a supraspinatus izomot.

Serratus Anterior

A serratus elülső izmai a felső kilenc bordáiból a mellkas oldalán, az egyes lapockák középső határáig terjed. A vállcsapokat előrefelé húzódó tevékenységeket, mint pl. A pushups és a bench press gyakorlatokat, jelentősen aktiválják a serratus elülső részét. A serratus olyan pullup antagonista, amely a középső és az alsó trapézist használva forgatja a vállpengéket felfelé, ami akkor következik be, amikor karjait egyenesen felfelé éri gyakorlatok közben, például váll és katonai prések.