A szénhidrátok egy mogyoróvaj és zselé szendvics

Függetlenül attól, hogy Ön ma a mogyoróvaj és a zselé szendvicsek jelenlegi rajongója vagy nem voltál gyerekkorod óta, még mindig sok kedvenc táplálék. Bár a PB & J szendvicsek nem kapcsolódhatnak közvetlenül az egészséges táplálkozáshoz, ezek egészséges, kiegyensúlyozott étrend részét képezhetik, bár fontos, hogy ismerje a táplálkozási értékeket – különösen a mogyoróvaj és szénsavas szendvicsek szénhidrátjait.

Egyenes keményítő

A kenyérben található szénhidrát fő típusa a keményítő. A keményítők jellemzően az átlagos személy étrendének körülbelül egyharmadát teszik ki, és fontos forrásuk a kalcium, a B-vitamin, a vas és az energia. Ezek összetett szénhidrátok, ezért hosszabb időt vesz igénybe, hogy a testetek lebomlanak és használhatók, mint egyszerű szénhidrátok, például a cukor.

Egyszerű cukrok

A PB & J zseléje elsősorban cukrokból áll. A keményítőktől eltérően a cukrok viszonylag gyorsan emésztik. A Centers for Disease Control és Megelőzés szerint kétfajta cukor létezik: természetesen előfordul és hozzáadódik. Bár nem akarsz enni nagy mennyiségben, összpontosítson a cukorfogyasztás csökkentésére. A legjobb módja annak, hogy válasszon egy teljesen természetes zselét vagy egy hozzáadott cukrot. Vigyázz az édesített mogyoróvajra is, és ragaszkodj egy természeteshez.

Fiber faktor

A rostanyag fontos szerepet játszik az Ön étrendjében, hiszen segít emésztéssel, de segít megelőzni a szívbetegségeket és a cukorbetegségeket is, és hosszabb ideig még jobban érezheti magát, a Nutrition and Dietetics Akadémia szerint. A szendvicsben lévő zselé tartalmazhat egy kevés szálat a gyümölcsből, akárcsak a mogyoróvaj, de ez a kenyér, ami valóban különbséget tesz. A fehér kenyér gyakorlatilag szálmentes, míg az egész gabonapehely jó rostforrás, és jóval magasabb a tápanyagokban.

A Carb tartalom

A mogyoróvaj és a zselé szendvics teljes szénhidráttartalma az Ön által választott összetevők és márkák függvényében változik. Két szelet fehér kenyér körülbelül 44 gramm szénhidrátot tartalmaz, míg két búzaszelet 38 gramm. A málnaolaj 2 evőkanálnyi adagja 8 gramm szénhidrátot tartalmaz, míg egy evőkanál gyümölcshéjas durván 15 gramm. Ezzel 61-67 gramm szénhidrátot adunk szendvicsből keményítő, cukor és rost keverékéből.