A súlygyarapodók a tejsavóproteinhez viszonyítva

A tejsavó-fehérje-kiegészítők és a tömegnövelő kiegészítők a testsúlyemeléshez és a fehérjetartalmuk miatt más atlétikai célokra hasznosnak tekinthetők. Mindazonáltal a két kiegészítésnek lényegesen eltérő táplálkozási profilja van, ami hasznosnak bizonyul különböző célok eléréséhez. Bár a súlygyarapítók és a tejsavóproteinek segíthetnek az Ön fitness céljainak elérésében, kérdezze meg orvosát, mielőtt ezeket vagy más kiegészítőket használná.

A súlygyarapítók és a tejsavófehérje jelentősen különbözik a kalóriatartalomtól. Amint azt a nevük is jelzi, a súlygyarapítóknak segíteniük kell a súlygyarapodást, ezért magas a kalória. A súlygyarapítók adagonként 500-2600 kalóriát tartalmazhatnak. Eközben egy tipikus tejsavófehérje-por körülbelül 120 kalóriát tartalmaz.

A súlygyarapítók általában magasabbak a fehérjében, mint a tejsavó-fehérje-kiegészítők. Azonban a fehérjetartalom jelentősen nagyobb százalékban tartalmazza a tejsavó-fehérje-kiegészítőket, mint a súlygyarapítók. Az alacsony kalóriatartalmú súlygyarapító 35 gramm fehérjét tartalmazhat, míg a magasabb kalóriatartalmú súlygyarapító 100 gramm fehérjét tud táplálni. Azonban, mivel 620 és 1,860 kalóriatartalmú, a fehérje mindössze 22,5 és 21,5 százaléka a kalóriák ebben a győztesek. Eközben a 120 kalóriát tartalmazó tejsavófehérjepor jellemzően 24 gramm fehérjét tartalmaz, azaz a fehérje a kalória 80% -át teszi ki.

A zsír magas a kalóriákban, ezért szerepel a súlygyarapító kiegészítőkben, a súlygyarapodat 4 és 29 gramm zsírt tartalmazhat. Bár a zsír néha elkerülhető a táplálkozásban, a zsír létfontosságú a megfelelő egészséghez, mivel segít a szervezetnek a tápanyagok felszívásában, és ösztönzi a megfelelő növekedést. A tejsavó-fehérje-kiegészítők jellemzően nagyon kevés zsírt tartalmaznak, körülbelül 1 gramm adagonként.

Mivel a tejsavóprotein fehérje forrása, és kevéssé más, az ilyen kiegészítők nagyon kevés szénhidrátot tartalmaznak, körülbelül 3 gramm adagonként. A súlygyarapítók magas szénhidrátszintet tartalmaznak, mivel ez segít a kalóriatartalom növelésében. A súlygyarapító adagonként 58 gramm és 391 gramm szénhidrátot tartalmazhat. A kalóriák biztosítása mellett a szénhidrátok energiát biztosítanak a szervezetnek. Nem minden szénhidrát jótékony, és korlátozni kell a cukor bevitelét. A hozzáadott cukrot a teljes kalóriabevitel 6 és 10 százaléka között korlátozza.

Kalória tartalom

Protein tartalom

Zsírtartalom

Szénhidráttartalom