A legjobb uszonyok a snorkelinghez

Függetlenül attól, hogy első alkalommal veszi-e a snorkelinget, vagy rendszeresen nyaralik-e a snorkeling-vakációval, a minőségi pár beillesztése révén élvezetesebbé teheti élményét. Nem csak pénzt takarít meg az üdülőhely bérleti díját illetően, hanem garantáltan kényelmesen illeszkedő pár uszonyokat is alkalmazhat a snorkeling kalandjához. Egyes uszonyok jobban megfelelnek a snorkelingnek, mint mások, ezért meg kell tanulnunk a különböző illeszkedést és formákat a vásárlás előtt.

Azonosítás

A snorkel-peremek különböznek a búvártól, mivel kisebbek és könnyebbek, mivel csak a testüket kell hajtaniuk, nem pedig a testüket, amelyhez nehéz tartály tartozik. A finom fajták legnagyobb különbsége abban áll, hogyan illeszkednek a lábadhoz. A teljes lábú lamelláknak van hátsó gumi cipője, amelybe az egész lábát behelyezi. Nyitott sarkú peremek takarja a lábujjaidat, de hátul tartalmaz egy hevedert a saroknál, nem pedig teljesen lefedve. Sok snorkelers cipőt viselnek nyitott sarkú peremmel, hogy megóvják lábukat a szikláktól és a koralltól. A snorkeling uszonyok számos változatban is megtalálhatók, többek között az alaplapfej kialakításával, a gyorsabb sebességgel lefelé vágó bordák vagy a bonyolult tervek, mint például a hosszú pengéjű bordák.

szempontok

A legjobb uszonyok kiválasztása nagyban függ a saját preferenciáitól, és milyen típusú snorkelinget szándékozik tenni. Az egyszerű, teljes lábfejű perforák a leggazdagabb választás a mélyvízi alkalmi snorkelelő számára, bár biztosítani szeretné, hogy jól illeszkedjenek a hólyagok elkerüléséhez, vagy hogy állandóan leesnek a lábáról. A nyitott sarkú evezős peremek egy kicsit drágábbak, de lehetnek ideálisak, ha szörfölszenek a sekély vízben, mert akkor képesek lesznek eltávolítani a bordáit, miközben gyalogolnak, de még mindig vannak zsákmánytok, hogy megvédjék a lábát a sziklás felületektől. A szétválasztott peremek gyorsabban mozoghatnak a vízben, de kevésbé manőverezhetőek, mint a lapátok. Míg a hosszú pengéjű bordák lehetővé teszik a leggyorsabb mozgást, ők is terjedelmesek, és valószínűleg sújtanak és kárt okoznak a korallból, ezért ne használja őket snorkeling közben.

Bevásárlási tippek

A legjobb snorkeling-peremeket kapja, ha egy helyi merülést vagy búvárboltot vásárol. A nagy dobozos kiskereskedők számos megbízható márkát hordoznak, de kevésbé valószínű, hogy megtalálja a képzett értékesítőt, aki segít megtalálni a megfelelő illeszkedést. Noha a teljes lábfejű uszonyok méretei megfelelnek a cipőméreteknek, mindenképpen kipróbálni kell őket, hogy kényelmesen illeszkedjenek. Függetlenül attól, hogy a kialakításnak ki kell-e próbálnia a fin rugalmasságát. Fogja meg azt a végét, ahol fel a lábát, és rázza felfelé és lefelé, hogy biztosítsa a lamellákat könnyen. A merev perem megnehezíti a vízben való meghajtását, különösen akkor, ha kezdetleges snorkelelő. Azt is meg kell nézni a teljes snorkeling készletek, amelyek tartalmazzák a fin, a légzőcső és a maszk, mert meg tudják menteni néhány dollárt.

Márkák

Egyes márkák összehasonlításánál a Tropical Snorkeling snorkeling rajongóinak ajánlják az amerikai Divers Sea Lion Fins-től kezdődően egy gazdaságos, alaptartozó, teljes lábú fin, amely könnyedén utazik. Az Egyesült Államok Divers alacsony költségű alapkészletet is kínál, amely tartalmaz egy légzőcső és maszkot. Ha még egy kicsit többet szeretne eltölteni, akkor nézheti meg az Aeris Velocity teljes lábfejű bordákat, a lapátot, amely szintén hasad, hogy emulálja a hasított bordákat, vagy a nagy teljesítményű Mares Avanti Superchannel teljes lábfejű bordákat. A split fin, Tropical Snorkeling javasolja a vékony, könnyű Tusa Xpert Zoom teljes lábszárú osztott peremeket.