A jégen járó legjobb csizma

Ha jégen jársz, szeretné meggyőződni arról, hogy a téli körülmények között készülő csizmát visel, ha nem vagy, csúszhat és eshet, esetleg megsérülhet. Emiatt több fontos boot funkciót szeretne megvizsgálni, miközben vásárolni: a talppárna vagy a cipő alja, a bélés és a teljes szerkezet. A csomagtartó aljának vastagnak kell lennie, és a jégen járó mély tapadókra van szüksége. Ugyanakkor rugalmasnak kell lennie (mivel sok téli csizma nem létezik), hogy segítsen a lábadnak a különböző terepen. A cipő bélésének alkalmasnak kell lennie a hideg időjárásnak is, és tartsa a lábát szárazon, miközben átmegy a jégen.

Közös csapdák

Ne próbáljon meg rendszeres csomagtartót vagy rendszeres téli bootot használni, ha tudod, hogy jégen jársz. Az ősszel és tavasszal jól működő csizmák, mint a gumicsizma, nem rendelkeznek olyan keményebb konstrukcióval, amellyel a szigorúbb feltételekhez kötött csizma. Ráadásul nincs olyan vonóerő, amely a jégen járó legjobb csizmát biztosítja. Még a normál téli csizmák is, amelyek bizonyos mennyiségű tapadást és lefedettséget biztosítanak, talán nem rendelkeznek vízszigetelési jellemzőkkel, és valószínűleg nem lesz olyan vastagabb, nagyobb futófelület, amely jégen jár.

Hol kapható

Ha bármilyen típusú lábápolót vásárolsz, meg szeretné győződni arról, hogy személyesen megpróbálja az első párját a boltban. Még akkor is, ha végül vásárolni a csizma online, a helyes illeszkedés fontos. Ezért nézd meg a helyi szabadtéri sportüzleteket, minél szakszerűbb a bolt, annál jobb. Azonban még a rendszeres cipőboltok is általában több pár csizmát, amelyek alkalmasak a jégre járni. Ha úgy dönt, hogy online vásárolja a csizmáit, látogasson el a megbízható kiskereskedők webhelyére, például a REI-re, vagy akár közvetlenül a gyártó webhelyére is, mint a LOWA-k. Ezek a webhelyek biztonságosabbak.

Költség

A jégen járó legjobb téli csizma többet fog fizetni, mint egy normál pár cipő, vagy akár az átlagos téli csizma. Míg számíthatsz $ 40 és $ 100 között egy pár jó sétacipőért, és 50 és 100 dollár között egy pár jó téli csizmához, akkor a jégen járó legjobb csizmák további anyagai és nehéz építése meg fog kerülni A 75 és 200 dollár között.

Bennfentes tippek

Az olyan anyagok, mint a Thinsulate és a Gore-Tex, kiváló bélést biztosítanak téli csizmákhoz. Győződjön meg róla, hogy a csomagtartó úgy van kialakítva, hogy a csomagtartó teteje legalább a középső borjáig terjedjen, hogy télen járjon a hó. A csomagtartónak szintén nagy teherbírású vízszigeteléssel kell rendelkeznie, hogy a lábát meleg és száraz legyen.