A harisnya futásának előnyei

Bár nem feltétlenül a legvonzóbb választási lehetőségek, a trikó futása segít a futó edzésben. A télen melegen tartva, és extra támogatást nyújtva, harisnyanadrágot jelenthet, kevesebb időt fordíthatsz arra, hogy aggódsz a körülményekkel és több időt futtatsz a futásra. A hagyományos, rövid, könnyű futó rövidnadrágban való könnyű és hosszú viselkedéssel kapcsolatos különleges előnyök megértése meggyőzheti Önt, hogy adj hozzá harisnyat a futó arzenáljához.

Melegség

Az egyik legnyilvánvalóbb előnye a rövidnadrágok, vagy akár sweatpants nadrágok kiválasztása, a meleget a hideg hónapokban kínálják. Bár igaz, hogy extra melegre van szüksége a téli futáshoz, nem kell súlyozni, vagy túl forró a futás közben. A harisnyanadrág extra hosszúságot kölcsönöz, és ha egy teljesítményt előidéző ​​anyagból készült, segíthet a bőrtől elvékonyodni a verejtékezést, így meleg, de nem túl melegen tartja 40 fok Fahrenheit hőmérsékleten való folytatását, javasolja a The Competitive Runner.

Védelem

Még akkor is, ha nem túl hideg, a harisnyanadrág kettős feladatot tud húzni azáltal, hogy megvédi a bőrt a lábán az elemektől. Függetlenül attól, hogy a forró nap vagy a szél fúj, egy extra réteg a lábadon több védelmet nyújt. Mivel a lelkes futók a járdára érnek, függetlenül attól, hogy az időjárás, a harisnya ideális módja annak, hogy megvédje a bőrt anélkül, hogy kompromisszumra lenne szüksége a felszereléssel szemben.

összenyomás

A kompressziós szövetből készült harisnyatartók úgy viselkednek, mint egy második bőr a lábainál, így extra támogatást és növekvő keringést biztosít a lábaknak. A nagyobb keringés különösen fontos a hosszú távú futók számára. Bringard, Perrey és Belluye egy francia tanulmánya, melyet az International Journal of Sports Medicine 2006-os számában tett közzé, megállapította, hogy a kompressziós harisnyak viselésével javult a teljes keringés a lábaknál, és ezért az energiafogyasztás hosszabb sebességgel csökkent. A kompressziós futó harisnya viselése segíthet eltávolítani a fáradt futószárakat, ha hosszabb futamok vagy versenyek vannak tervezve, ami potenciálisan extra élességet biztosít.

Ellenállás

Míg a szél ellenállás egy pár futó nadrágot jelent, valószínűleg minimális, a futó harisnya csökkentheti a húzást, amit több eszközzel viselhet. A “Rough Guide to Running” című könyvében Lloyd Bradley megjegyzi, hogy a harisnyák segíthetnek csökkenteni a szél ellenállását, és gyakran ki vannak alakítva úgy, hogy a ruhái soha ne befolyásolják az általános lépéseket. Ha az idő és a teljesítmény középpontjában áll, minden apró segítséget nyújt, így érdemes megpróbálni vezetni egy pár futó harisnyát, hogy lássa, észrevette-e a különbséget.