Vitaminok egy 2 éves kortól

Ön egészséges és kiegyensúlyozott ételeket és ételeket fogyaszthat, de ez nem jelenti azt, hogy a 2 éves fog megenni. Aggódhatsz, hogy a finickiness, a food jags és az étkezés elhagyása között a kisgyerek nem kap minden tápanyagot, amely szükséges a növekedéshez. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia azt állítja, hogy a gyermekeknek nincs szükségük kiegészítő vitamin-kiegészítésre az ajánlott étkezési támogatáson túl. A 2 éves vitamin-szükséglet ismerete segíthet abban, hogy megkönnyítse az elmédet, hogy a kislány elég. Ha gyermeke étrendje és tápanyagbevitele miatt aggódik, forduljon gyermekorvosához.

A zsírban oldódó vitaminok A, D, E és K. A 2 éveseknek 300 mikrogramm A-vitamint, 200 nemzetközi D-vitamint, 6 milligramm E vitamint és 30 mikrogramm K vitamint igényelnek. Ha 2- Éves italok tejét, elégséges mennyiségű A és D vitamin hiánya nem jelent problémát, 149 mikrogramm A-vitamint és 115-1 124 NE D-vitamint egy 1 csésze tejben. A sárgarépa, az édesburgonya és a tojás szintén jó forrás az A-vitaminra, míg a D-vitamin megtalálható a joghurtban és a lazacban, valamint a tojásban. A növényi olajok, például a sáfrányolaj használata segíthet a 2 éveseknek, hogy elegendő E-vitamint kapjanak, mint a mangó és a kivi. A brokkoli és a spenót mind az E, mind a K. vitamin jó forrása.

A B-vitaminok csoportja a tiamin, niacin, riboflavin, folsav, pantoténsav és a B-6 és B-12 vitaminok. A vitaminokat számos élelmiszerben találják meg, és egyikük hiánya ritka az Egyesült Államokban, a Colorado State University Extension szerint. A hús, a baromfi, a tej, a gabona, a kenyér, a tojás és a zöldség mindannyiunk segítheti a 2 éves kortól a napi B-vitamin adagját. Ha a gyermeke nem eszik állati termékeket, előfordulhat, hogy beszélnie kell arról, hogy szükség van a B-12 vitamin kiegészítésére gyermekorvosával.

A C-vitamin hiánya ritka az Egyesült Államokban is, mondja a Colorado State University Extension. A 2 éveseknek napi 15 milligramm C-vitaminra van szükségük. Egy narancs 70 milligrammot tartalmaz. A C-vitamin egyéb jó forrásai: brokkoli, vörös és zöld paprika, zöldborsó, kivi és dinnye.

Nem kényszerítheti a 2 éveseket arra, hogy enni valamit, amit nem szeretne enni, de egészséges ételek egész napos biztosítása biztosítja, hogy megkapja azokat a tápanyagokat, amelyeknek szüksége van a növekedésre és a fejlődésre. Egy egészséges és kiegyensúlyozott étrend a 2 éveseknek tartalmaz különféle gyümölcsöket és zöldségeket, gabonaféléket, például kenyeret és gabonát, sovány fehérjéket, például csirkét és alacsony zsírtartalmú tejet. A 2 évesek túlságosan elfoglalhatják a játékot és felfedezhetik az időt, hogy enni, egészséges ételeket kínáljanak, mint például szeletelt kivi vagy teljes búza kenyeret és sajtot, hogy segítsen neki megfelelni a vitamin igényeinek.

Zsírban oldódó vitaminok

B Vitaminok

C vitamin

Kiegyensúlyozott étrend