Olívaolaj a száraz, törékeny toenails kezelésére

A meleg időjárásnak köszönhetően szandálok, flip-flopok és mezítlábas napok vannak. A száraz, törékeny lábujjak olyan kellemetlen látványt nyújtanak, ami megnehezíti a lábujjak megjelenését. Egy kis olívaolaj segítségével, közvetlenül a szekrényből, a toenails egészségesnek tűnhet.

Ha bármilyen körömlakk van a lábujjaidon – még a tisztán polírozott is – használja a pamut golyókat és a körömlakk eltávolítót, hogy vegye le. Vágja fel a lábujjakat és tisztítsa meg a szennyeződéseket.

Mosson lábat antibakteriális szappannal. A baktériumok eltávolítása, a verejték és a szennyeződések fontosak a gombák és fertőzések megelőzésében. Alaposan törölje le a lábát a törülközővel.

Töltse le a csepegtetőt olívaolajjal, és cseppenként három cseppet csepegjen az ágyon lévő nagy lábujj körmére, a köröm kerülete körül. Alaposan olajozza be az olajat a körömbe és a bőröndbe. Ismételje meg a másik nagy lábujjával, majd a kisebb lábujjaival egy csepp vagy két olajat.

Mielőtt zoknit vagy cipőt viselne, hagyja, hogy a lábak 10 percig álljanak, hogy az olaj teljesen felszívódjon a körömágyakba. Ismételje meg az előző lépéseket naponta.