Mit használhatunk a sütés kekszek rövidítéséhez?

Míg a rövidítés a legtöbb keksz receptek egyik tipikus összetevője, a bőséges és finom kekszek egy csomóját rövidíthetjük. Az Ön igényeitől függően finom csípős kekszet hozhat létre, tökéletes méz vagy lekvár, vagy vágja el a zsírokat és a kalóriákat a kekszek nélkül, a bűntudat nélkül, hogy párosítsa a levest.

Vaj

A vaj egyszerű alternatíva a kekszek rövidítéséhez. A vajjal készült kekszek meglehetősen ízletesek, de nem lehetnek olyan pikkelyesek, mint a rövidítéssel készült keksz. Használhatja a kedvenc keksz receptjét, ugyanolyan mennyiségű vaj helyettesítve a növényi rövidítésre. Dolgozzon hideg vajjal, és óvatosan kezelje a tésztát egy piskóta vajas kekszre.

Kókuszolaj

Szoros kókuszolajat lehet használni a rövidítés helyett. Mint a növényi lerövidítés, a kókuszolaj szobahőmérsékleten szilárd, és alkalmazható, mint a sütemény-receptek rövidítése. A kókuszolaj kissé édes, zamatos ízű, pelyhes kekszet állít elő. Az enyhe kókuszos íz nagyon kellemes lehet, különösen pörkölve curry vagy trópusi gyümölcs lekvárokkal vagy zselékkel.

Krém

Ha hajlandó kipróbálni valami új, súlyos habverő krémet, akkor nyers és pelyhes süteményt termel. A krémmel készült kekszek az általános célú liszt és a kukoricakeményítő kombinációjára, valamint a szokásos sütőporra, a cukorra és a sóra vonatkoznak. A súlyos krém mind a zsír, mind a folyadék a kekszben. Míg a vajat és a lerövidítést a tésztába vágják, egyszerűen megkeverjük a nehéz krémet, amíg a tészta meg nem keletkezik. Nem helyettesítheti a tejszínt a keksz receptekhez való rövidítésre.

Repceolaj

A rövidítés, a vaj és a kókuszolaj messze nem egészséges zsírok. Hozzon létre egy egészségesebb kekszet a szokásos zsír helyett a canola olajjal. Lehet helyettesíteni a káposztaolajat a rövidítésre a keksz receptében, de hozzá kell adnia a tejhez vagy íráshoz, nem pedig a lisztkeverékbe. A kekszek gyengédek lesznek, de nem hiányoznak a lerövidítéssel járó foltosság.