Mi az izma a karjaidnak nagyobbnak látszik?

A felkarok és az alkarok sok izomot tartalmaznak felszínes és mély szinteken. A felületi izmok olyanok, amiket világosan láthatsz, például a bicepsz – és a mélyebb izmok, amelyeket nem látsz, a brachialis. Az alapvető anatómiai ismereteknek köszönhetően jobban megtervezheti edzésprogramjait, hogy minden szükséges izmot meg tudjon csinálni, hogy karjaid nagyobbak legyenek.

A bicep az egyik legnépszerűbb izom. Ez az izom észrevehető a felső kar elején. Ha elég szomszédos, és a testzsír százalékaránya 10 alatt van, láthatja az izom különálló részeit. Ezek a bicepszek belső feje és külső feje. De a bicepsz nem az egyetlen izom a felső karainál. Van egy mélyebb izom, amit a brachialisnak neveznek, ami a bicepsz alsó fele alatt található.

A felső karok hátsó részén található magányos izom a tricep, amely három részből áll: külső, belső és hosszú fej. Ha már évek óta gyakorolsz, akkor nyilvánvalóan képes lesz látni a külső fej és a hosszú fej. De a belső fejét nehéz megtalálni, hacsak nem alacsony a testzsír. Együtt, a tricepsz három része a felső kar izomtömegének kétharmadát teszi ki, a bicepszek és a brachialis pedig a másik egyharmadát alkotják.

Az alkar régióban leginkább észlelhető izom a brachioradialis. Ez az izom valójában az alsó felső karjában kezdődik, de az alkarhoz egészen a csuklóig terjed. Nem haladja meg a csuklócsuklóját, inkább csak vége. Érezheti az izomat a könyöke hajlításával és az alkarok külső részének tapintásával.

Több ezer kisméretű izom van az alkarjában. Ezek az izmok a csukló flexorok és a csukló extenzorok. A rugók az alkarok belsejében helyezkednek el, miközben a nyúlványok a külső oldalon helyezkednek el. Nem láthatja az egyes izomokat, miközben az alkarját nézegeti közvetlenül, de láthatjuk az ínüket. Ehhez ökölbe kell tenni, és nyomja ujjait a tenyerével szemben. Az inak hosszabb ideig fognak megjelenni, és a kötélszerű szövetek az alsó alkarjákban. Bár minden egyes izom nem nagy, együttesen mindegyik jelentősen hozzájárul az alkar méretéhez.

Első felső karok

A hátulról

Az Alkarhoz

Egyéb hónaljizmok