Fájdalom a vállamra alatt, amikor futok

Futtatás közben a legtöbb fájdalom és fájdalom, melyet tapasztalt, általában a derék alatt áll. Azonban a futás ritmikus és ismétlődő módon kapcsolódik a felső végtagjaihoz, még akkor is, ha nem térképezi fel őket térdekének és lábának megfelelően. A karjaidat mérföldenként közel 1000 alkalommal ingadozol, így a vállvég alatt a fájdalom nem szokatlan a futóknál, a speciális problémákkal és az izom gyengeségeivel a szokásos bűnösök.

Ha fáradt vagy, vagy olyan távolodás következtében, amennyit egy szokásos távolságban szoktál, vagy szokatlanul gyors ütemben tartasz, akkor a karjaid fáradtságban vannak, és természetesen a felfelé irányuló befelé húzod, általában anélkül, hogy tudnád. El van vigyázva a lábaid és tüdejében a nyilvánvalóbb égetés. Dr. Dana Williamson megjegyzi, hogy a vállat tudatosan pihenteti, amikor futsz, megfeszítheted a feszülést a vállaidat, beleértve a trapézist és a levator scapulát.

Dr. Williamson azt mondja, hogy a kevésbé figyelemre méltó izmok gyakorlásának és nyújtásának köszönhetően könnyebb lesz a fájdalom a felső háton. Például, fusson magasan és tudatosan bővítse a borda ketrecet, ahogy haladsz, hogy a vállpengéket elkülönítse és növelje az izmok hangját közöttük. A mozgás előtt vagy után is megpróbálhatja megnövelni a mozgás tartományát a gyengéd nyakon belül, előrefelé, hátrafelé és oldalra, valamint a nyak forgatásával. Ha a vállát felfelé és hátra hozza, és összeszorítja a vállpengéket, azonnal érzed magad a szorításban.

Mit csinálsz, ha nem futsz, nagyban befolyásolhatod, hogy a tested milyen érzést érez, amikor dolgozol. Ez különösen igaz a felső hátra, hiszen sok ember nagy munkadarabot tölt, akik ülnek vagy vezetnek. Ha számítógépet használ, próbáljon meg ergonomikus helyzetet fenntartani – ne csúsztasson le, és tartsa az egeret kényelmesen, nem pedig jobbra, túl messze az egyik oldalra, túl magas vagy túl alacsony. Vezetés közben tartsa karjait lassan és annyira alacsonyan, mint amennyire csak tud. Végül próbálj túl sokat aludni az oldaladon.

Amint azt a neve is jelzi, egy szárnyas scapula a vállpengék látható kiemelkedése, általában a serratus elülső izmainak gyengesége miatt, de néha az idegek kezelését okozó sérülés következtében. A szárnyas scapula jelenlétében a vállhegyi fájdalomban tapasztalt futók jobban képesek lesznek sérülést szenvedni, például a vállat fújva. Ha van egy szárnyas scapula, de nincs fájdalom, még mindig erősítheti az izmokat falcsúsztatással vagy lyukasztó zsákkal, hogy csökkentse a sérülés esélyét, és javítsa a formáját és az általános testtartást.

Szoros vállak

Erő, forma és rugalmasság

Napi tevékenységek

Szárnyas Scapula