Top 10 leginkább egészségtelen snack a gyerekeknek

Olyan sok étel, amelyet a szupermarketekben lehet megválasztani ezekben a napokban, tudva, melyikeket elkerülni, létfontosságú a gyermekek egészséges, mégis elégedett megtartásában. Kerülje az üres kalóriákat hozzáadott cukorral és extra gramm transzzsírral és telített zsírral, elkerülve a legrosszabb elkövetőket, amelyek többsége magasan feldolgozott kényelmes ételek.

Bogus italok

A gyümölcslé folyosóban található italok többsége ugyanakkora kalóriát (és gyakran többet) tartalmaz, mint 100 százalék gyümölcslé. Ezek az italok azonban nagyrészt fruktóz-kukorica-szirupok és egyéb adalékok, köztük tartósítószerek és színezékek elkészítéséből állnak.

A cuccok a muffinokban

A muffinok több cukrot, kalóriát és zsírt tartalmazhatnak, mint a cupcakes. Egy nagy muffin akár 630 kalóriát is csomagolhat egy adagonként, és a telített és a transzzsírtartalom gyakran egyenértékű a fánkéval.

Kenyérpirító

A kenyérpirító sütemények nagymértékben feldolgozottak. A magasan feldolgozott élelmiszerek számos adalékot tartalmaznak, beleértve a tartósítószereket és hozzáadott cukrokat, amelyek hozzájárulnak a kalória terheléshez a vitaminok és ásványi anyagok javára.

Készpénz a zsetonokban

A zsetonok tartalmaznak transz-zsírokat és hidrogénezett olajokat, amelyek hozzájárulnak a szív- és érrendszeri betegségekhez és az elhízáshoz. Bár a szülők a sült zsetonokat egészségesebbnek tartják, ezek gyakran hozzáadnak cukrot az ízlés növeléséhez.

Csirkehús

A nagy sültkrumpli 26 gramm zsírt és körülbelül 500 kalóriát tartalmaz, amelyek többsége transzzsír és telített zsír. A magas zsírtartalmú ételek a teljes vér koleszterinszintjét emelik fel, és a gyermekkorban kezdődő plakk felépüléséhez vezetnek. Ezek a plakkok végül a magas vérnyomás és a szívbetegség kialakulásához vezetnek.

Ha a gyerekek vágynak egy hideg kezelésre, akkor válasszon joghurtot a fagylalt helyett. Egy fagylaltcsésze bárhol 360-820 kalóriát tartalmazhat, és telített zsírral is magas a fagyasztott joghurt, szerbet vagy szorbett egy adagja, amely 100-200 kalóriát tartalmaz.

Azok a sütemények, amelyek a sütés folyosóján találhatók, amelyeknek nincs lejárati dátuma, szintén a magasan feldolgozott élelmiszerek kategóriájába esnek, és nagy mennyiségű nátriumot, telített zsírokat vagy transzzsírokat tartalmaznak, és kevés diétás rostot tartalmaznak.

A torta nevét az összetevők hagyományos tömegéből adják: 1 font liszt, 1 font cukor, 1 font vaj és 1 font tojás. Ez egy olyan torta, amely különösen magas koleszterinszintben van, mivel a kalóriák mintegy 40 százaléka zsíroktól származik.

Bár számos cukros gabonát most vitaminokkal erősítenek, ezek szintén nagyon feldolgozottak. A nyers élelmiszer-összetevők feldolgozása általában természetes állapotukat megváltoztatja természetes táplálkozási értékük szemcseméretével.

A gyermek éppen olyan édességet adhat, amelyet “zsírmentes” címkével etetnek, de sok ilyen zsírmentes cukorkát mesterséges színezékek töltenek be. Számos színezék, köztük a sárga 5. és a 6. és a vörös 10. számú, hiperaktivitással és allergiával kapcsolódik, a Southampton Egyetemen végzett 2007-es tanulmány szerint.

A kalóriákkal foglalkozó Scoop

Néhány kemény sütés

Súlyos desszert

Cukor Gabona

Színkódolt cukorka