Mi a bicep és a tricep?

A bicepsz és a triceps a felkar két izomcsoportja. Ne tévesszük össze a biceps brachiit, a biceps izomzat formális nevét a karban, a bicepsz femorist, amely a comb hátsó végét feszítő karkötő izom része. A karban lévő bicepszek brachii két szerkezettel rendelkezik. Amint azt a név is jelzi, a tricepszek brachii három izmot tartalmaz az izomcsoport szerkezetének részeként.

Elhelyezkedés

A bicepszek mind a vállat, mind a könyökét keresztezik. Az izmok a felső kar elülső részében, a váll elején kezdődnek és a könyökig végződnek. Érezheti a bicepszeket a karja hajlításával. A tricepsz a kar hátán ül. A váll hátsó részén, a váll alsó részében és a könyök végétől indulnak, ahol kezdődik az ulna, az alkar két csontjának egyike.

Funkció

A bicepsz hajlik a karon, például amikor felemeli a gyermeket vagy a dobozt. Segítenek az alkar forgatásában is, például amikor teniszezõt ütköztek, vagy egy doorknobot forgattak. A tricepszek a hátsó izmokkal, a latissimus dorsi-kkal dolgoznak, hogy kiterjeszthessék a vállát, például amikor egy pushupot vagy egy ajtót becsukszanak.

Gyakorlat

A két izom gyakorlása közös edzés. Fókuszban a felső karra, hogy növelje az izom meghatározását. Ez nemcsak javítja a felsőtest megjelenését, hanem fenntartja azt a képességét is, hogy felemelje és lenyomja a dolgokat. A bicepszis tipikus gyakorlása magában foglalja az elszigeteltséget, például egy bicepsz vagy egy súlyzó vagy súlyzó. A tricepeket szintén elszigetelten dolgozták ki, például ha felemeli a súlyát a fej fölött egy felső tricepsz kiterjesztésnél.

Egyensúly

Kerülje el a gyakori testi hibát, amikor a felső karokat túl nagy mértékben a bicepszekre fókuszál. Ezek az izmok azok, amelyek a férfiak körében fel vannak töltve, és elegáns felső kar megjelenést biztosítanak. Meg kell egyensúlyt a biceps gyakorlatok egy tricepsz edzés, hogy fenntartsák a funkciót a kar és a megfelelő testtartás. Az egyetlen izomcsoportra való összpontosítás egyenlőtlenséghez vezet, ami növeli a sérülési potenciált.