Kiegészítők, amelyek segítenek tisztítani a tüdőt

A tüdej fontos szervek, amelyek új oxigént hoznak létre a véráramba, és megszüntetik a szén-dioxidot – ez a hulladéktermék, amely káros a szervezet szöveteire – állítja az Amerikai Tüdőszövetség. Számos anyag léphet be a tüdejébe, légzési problémákat és más tüneteket okozhat. Egyes táplálékkiegészítők ösztönözhetik a tüdőtörmelék eltávolítását. A táplálékkiegészítők használatának megkezdése előtt azonban mindig konzultáljon kezelőorvosával a természetes kezelés módjának kockázatairól és előnyeiről.

A tüdőbetegség, amely kimondja, hogy a Nemzeti Környezetegészségügyi Intézet, az Egyesült Államok egyik vezető halálozási oka, amely hét halálesetből körülbelül egy. A tüdőbetegség az első év alatti csecsemők halálának első számú oka. Példák a gyakori tüdőbetegségekre: asztma, krónikus hörghurut, emfizéma és tüdőgyulladás. Egyéb lehetséges tüdőbetegségek közé tartozik a tüdőrák, a tuberkulózis és a tüdőfibrózis. A dohányzás a tüdőbetegségek egyik leggyakoribb oka.

Számos megfelelő kiegészítő található, amelyek segítenek megtisztítani a tüdejét. Az expanzív hatással rendelkező táplálékkiegészítők – az erőteljes köhögés és a tüdőtörlés kiaknázásának lehetősége – különösen hatásosak erre az egészségügyi célra, állítja a természetgyógyász Sharol Tilgner, a “Növényi gyógyszer a föld szívéből” szerzője. A megfelelő étrend-kiegészítők példái közé tartoznak a vadon élő indigó, nyár rügyek, gólya, elecampane, yerba santa és ipecac.

Az Elecampane hasznos kiegészítő lehet a tüdők tisztításában. Elecampane, megjegyzi, hogy szakértője, Ed Smith, a “Therapeutic Herb Manual” szerzője stimuláló és tisztító tonik a nyálkahártyájához, beleértve a légzőszervi nyálkahártyákat is. Smith hozzáteszi, hogy az elecampane egy erős antiszeptikus expectorant, amelyet történelmileg használtak hörgő- és tüdőirritáció kezelésére, amely egy könyörtelen köhögéssel és jelentős kisüléssel társult. Ez a kiegészítés használható pneumonia és tuberkulózis kezelésére is.

A táplálékkiegészítők használatának megkezdése előtt tisztítsa meg tüdejeit, és nézze át az összes lehetséges kezelési lehetőséget az Ön elsődleges ellátójával. A családi orvos útmutatást adhat az étrend-kiegészítők és egyéb szerek megfelelő használatához, amelyek segítenek a problémás anyagok kijuttatásában a tüdejéből. Nem minden kiegészítés lehet Önnek és állapotának megfelelően. Mindig legyen óvatos ezen erős természetes anyagok használata során.

Tüdőbetegségek

Megfelelő kiegészítők

Hasznos kiegészítés

további információ