Jóga lecke gyerekeknek

A jóga általában felnőtt gyakorlásának módjára gondol, de a gyermekek számára is hasznos lehet. Amellett, hogy hatékony módja a napi fizikai aktivitási követelmények teljesítésének, segíthet a gyerekeknek összehangolni és fokozni a koncentrációt, miközben a gyermek a különböző pózokat gyakorolja. Azáltal, hogy átdolgoz egyes pózokat és bemutatja őket fiatalos módon, akkor létrehozhat jóga lecke terveket gyerekeknek, amelyek tartják őket bevonni. A jóga lehet az egész életen át tartó szeretet a gyermeke számára, ha megalapozza a megfelelő alapot.

Csakúgy, mint bármely más típusú testmozgás, a megfelelő előkészítés a biztonságos és kényelmes edzés kulcsa. Gondoskodjon arról, hogy a gyermeke vagy a tanított gyerekek készen álljanak az osztályra, és kérjenek tőlük a fürdőszobát. Kérje meg a gyerekeket, hogy viseljen kényelmes ruhát, hogy mozoghatnak, és ne öltözzenek be ékszert. Minden gyermeknek rendelkeznie kell egy vizes palackgal és szőnyeggel, valamint minden olyan egyéb segédeszközzel, amelyet az osztály során használni szeretne.

Vezesse a gyerekeket a különböző szakaszokba, amelyek segítenek felkészíteni testüket a jóga számára. Kezdje azzal, hogy a gyerekek a lábuk fenekén ülnek a matracra. Stretch mindegyik fő izomcsoportot, beleértve a lábakat, has, a karokat és a nyakat és a hátat. A könnyű futás is készen áll egy gyermek testére a jóga számára, ezért lehetőleg gyors játékot játsszon a szoba körül, ha lehetséges. Ezután gyerekeidet töltsön le néhány légzési gyakorlattal, hogy megnyugodjon és elkezdje az edzést.

Bizonyos pózok különösen alkalmasak a gyermekek számára, mert könnyen érthetők és elérhetõk. Válasszon pózokat az órájához, amely könnyen láthatóvá válik, például állatokon vagy ismerős tárgyakon. Például a fa póz a gyerekek számára könnyen reprodukálható. Míg bemutatja a pózokat, beszéljen a tárgyról vagy az állattól, hogy a lehető legjobb testtartást kapja a gyerekektől. Amikor a Cat-t állítják, beszélj macskákról, a hangokról, és a mozgásuk módjáról. Amíg Oroszlán pózjánál kérdezd meg a gyerekeket, hogy ordítanak, mint egy oroszlán.

A gyermek jóga nem mindig kell a pózokkal kapcsolatban. Ha játékokat adsz hozzá a leckébe, akkor bevonod a gyerekeket, miközben bebizonyítod, hogy jóga lehet egy szórakoztató módja annak, hogy jól illeszkedjen. Például létrehozhat egy jóga akadályt, melyet a jógaképző segédeszközökből készítettek a különbség állomásokon. Ha egy gyermek valamilyen akadályt ér el, akkor a mozgás előtt meg kell tennie a megfelelő helyzetet. Vagy játszani “Jogi Says”, egy változata Simon Says, javasolja a The Kids Yoga Resources honlapján.

Készítmény

nyújtás

pózok

Játékok