Futó sérülés helyreállítási ideje a csípő flexor számára

A csípő flexor az izmok egy csoportja, amely felemeli lábát. Használják minden alkalommal, amikor járni vagy futni. Ezért a gyakran futó vagy gyors futás miatt Ön hajlamos lehet a csípő flexor sérülésre. A hip flexor sérüléseit megfelelő módon kezelje, és ne térjen vissza a futáshoz, amíg meg nem gyógyul. Ez általában több hétig tart.

A csípő flexor olyan izmok csoportja, amelyek a csípő közelébe erednek, és a combjukat, vagy a combcsontját lefutják. Amint azt a név is jelzi, a csípő flexor izmainak funkciója a csípőízületek rugalmasabbá tétele. A rugalmasság akkor fordul elő, amikor összehúzza a combját felfelé a has felé, csökkentve a csípőízületek szögét. A csípő flexorok leggyakoribb sérülései törzsek. A törzsek akkor jelentkeznek, amikor az izmok elszakadnak. A csípő flexorokat akkor használják, amikor futsz, így a futás a törzsek gyakori oka. A törzsek fokozatosan fokozatosan fejlődhetnek az idő függvényében, vagy hirtelen felléphetnek a gyors gyorsulás következtében.

A hip flexor törzsek osztályok szerint osztályozhatóak, egytől háromig. Az első fokozatú törzset kisszámú izomrostok jellemzik. Ez kisebb fájdalmat eredményez, de a teljes izomfunkciónak fenn kell maradnia. Két fokozatú törzs akkor fordul elő, amikor nagyobb számú szál szakad, ami bizonyos funkcióvesztést okoz. A harmadik fokozat az izom komplett szakadása, amely jelentős funkcióvesztést és általában szélsőséges fájdalmat okoz.

A kezelés első lépése pihenés. Kerülje az atlétika futását vagy részvételét addig, amíg a fájdalom le nem áll. Ha jeget alkalmaz a sérüléshez, csökkentheti a fájdalmat és a gyulladást. Legalább az első két-három napig legalább 2 órát használjon 20 percig. Fájdalomcsillapítást is igénybe vehet, és ha szükséges, használjon mankókat a gyalogláshoz. A sérülés súlyosságától függően fizikai kezelésre lehet szükség. A programnak magában kell foglalnia a fokozatosan nyújtott nyújtási gyakorlatokat a csípő rugalmasságának helyreállítása érdekében. Végül megkezdheti a munka megerősítését, hogy segítsen újjáépíteni a csípő flexor izmokat.

A fizikai terápia utolsó lépése egy futó program lesz, amely biztosítja a csípő flexor gyógyulását, és alkalmas arra, hogy visszatérjen a fizikai aktivitáshoz. Mennyi ideig tart ez a sérülés súlyosságától függően? Ha kisebb sérülést szenved, akkor vissza kell térnie egy-három hétig. A súlyosabb sérülések akár nyolc hetet is igénybe vehetnek a teljes gyógyulásig. Ne térjen vissza túl korán. A megerőltető tevékenység megkezdése túl hamar megakadályozza az izmok teljes gyógyulását, és további sérülést okoz.

A Hip Flexor

Osztályozás

Kezelés

Visszatérés futáshoz