A pastrami tápláléka

A pastrami New York-i klasszikusra gondolhat, de Romániából származik, ahol libamájból készült, Sarah Green “USA Today” szerint. A Pastrami, amint azt a legtöbb ember tudja, marhahúsból készül – általában a has – és sós lében áztatják, füstölve és párologva, hogy megkeményítik a húst. Összehasonlítva más szeszezett húsokkal, például bolognával vagy szalámival, a pastrami alacsony a kalóriákban és a zsírokban is, de nagy a nátrium. A táplálkozási bomlás ismerete segíthet eldönteni, hogyan illeszkedhet az étrendjébe.

Alacsony kalóriatartalmú szendvics töltőanyag

A marhahús pasztrami 1 uncia adagja 41 kalóriát tartalmaz, ami körülbelül ugyanannyi kalóriát tartalmaz a deli-i pulykában és a sonkában, mindkettőnek sovány, alacsony kalóriatartalmú szendvics lehetőségeket tekintve. Ha a baromfit a marhahúsra helyezi, a pulyka pastrami szintén jó kalóriatartalmú opció, 39 kalória 1 uncia adagonként. Az amerikaiak túl sok kalóriát fogyasztanak, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint, és az alacsony kalóriatartalmú élelmiszer-választási lehetőségek is segítenek Önnek abban, hogy csökkentsék, és segítsenek jobban kezelni a súlyát.

A protein teljes forrása

A karcsú húsban a legtöbb pastrami kalóriát a fehérje tartalmából származik. Egy uncia marhahús pasztrami 6 gramm fehérjét tartalmaz, míg ugyanannyi pulyka pastrami 4,5 g-ot tartalmaz. A fehérje állati forrásaként mind a marhahús, mind a pulyka pastrami az összes esszenciális aminosavat biztosítja, így teljes fehérjeforrássá válik. Bár a fehérje fontos tápanyag, az amerikaiak többsége elégséges a táplálékban, a Centers for Disease Control és Prevention szerint.

Alacsony a zsír, de a telített zsírforrás

Mind a marhahús, mind a pulyka pastrami kevesebb, mint 2 gramm zsírt tartalmaz 1 uncia adagban. A marhahús pasztraminál azonban a legtöbb zsír telített zsírból származik. Túl sok telített zsír bevétele a táplálékba növeli a vér koleszterinszintjét. Az American Heart Association javasolja, hogy a telített zsíranyagot kalória kevesebb mint 7 százalékára, vagy napi maximum 16 grammra korlátozza a 2000 kalóriás étrendben.

Túl sok a nátrium

Mint más típusú ebédhús, a pastrami magas a nátriumban. A marhahús pasztrami 1 uncia része 302 milligramm nátriumot tartalmaz, ugyanakkor a turkey pastrami 314 milligrammot tartalmaz. Ha túl sok nátriumot kap étrendjében, fokozza a magas vérnyomás és a szívbetegség kialakulásának kockázatát. A szív egészségére korlátozza a napi nátrium bevitelét napi 1500 milligrammnál kevesebbre.