A különbség a b12 és b1 vitamin között

Olyan sok vitaminnal nehéz megismerni, hogy melyiket kell bevennie, miként járulnak hozzá az egészséghez, mennyit kell bevenni vagy a vitaminok legjobb forrásait. E vitaminok közül a B-vitaminok a leginkább zavaróak lehetnek, mert számos változat létezik. A B-1 és a B-12 vitamin kétféle B-vitamin. Az általános egészségi állapotban betöltött szerepének megértése segíthet meghatározni, hogy el kell-e fogadnia, vagy sem.

A B-1 és a B-12 vitaminok a B-vitamin származékai, ami a központi vitaminforrás. A vitaminok, mint a B-1 és a B-12, a vitaminok alapja ugyanaz, néhány változó összetevővel. Ezenkívül egyes vitaminok formális összetett neveket is tartalmaznak. Például bizonyos termékek a tiamint egyes termékek összetevőjeként látják. Ez valójában B-1 vitamin, de összetett neve tiamin.

A B-1 vitamint az AIDS és más, az immunrendszerre ható állapotok kezelésére használják. Ezenkívül hasznos lehet az emésztési problémák kezelésében is. Lehetséges, hogy van egy tiaminhiány, amely gyakori az olyan személyekben, akiknek problémái vannak az alkoholral kapcsolatban, állítja az Országos Egészségügyi Intézet. Ezekben az esetekben a tiamin a hiányosság kezelésére lehet előírni. A B-12 vitamin szükséges az egészséges ideg és a neurológiai működés támogatásához.

Az Országos Egészségügyi Intézmények kijelentik, hogy a tiamin átlagos dózisa 1 és 2 mg tiamin naponta gyermekek vagy felnőttek számára. Az NIH azt ajánlja, hogy a tizenévesek és felnőttek 14 éves és idősebbek 2,4 millió b-vitamin vitamint fogyasztanak. A terhes vagy szoptató anyáknak enyhén növelniük kell a B-12-vitamin bevitelét 2,6 és 2,8 millió kalcium-kloridra.

A B-1 vitamint kiegészítõ formában vagy multivitamin részeként adják be. A céltól függően a B-1 vitamint tabletták formájában vagy injekció formájában lehet szájon át bevenni. A B-12 vitamin könnyen fogyasztható vitamin. Ez kiegészítésként vagy bizonyos élelmiszerekben felszívható. Például a marhahús, a kagyló, a pisztráng és a dúsított reggeli gabona mindegyike jelentős mennyiségű B-1 vitamint tartalmaz.

Variációk a B vitaminokban

A vitaminok célja

Ajánlott adagolás

A vitaminok forrásai