Top 5 élelmiszerek nem eszik, hogy lefogy

Amikor megpróbálsz lefogyni, tudni akarod a részleteket. Mit lehet enni? Mit nem tudok enni? Miközben technikailag minden élelmiszer megfelel bármilyen jól lekerekített súlycsökkentési tervnek, egyes ételek többet akadályozhatják erőfeszítéseidet, mint mások. Ha megpróbálnál lefogyni, elkerülheted a rendszeres vagy édesített szóda, sült krumplit és burgonyaprítékot, vörös húst és feldolgozott húsokat, sült ételeket és finom szénhidrátokat és édességeket. Mielőtt kivehetné konyhai szekrényeit, beszéljen orvosával vagy dietetikusával, hogy segítsen megtervezni egy fogyatékossági tervet, amely megfelel az Ön igényeinek és életstílusának.

Az egyik legegyszerűbb étel, amely megszünteti a diétát, ha fogyni próbál, rendszeres szóda. A szódaitalók általában sokkal több kalóriát fogyaszthatnak, mint gondolják, és nagyobb valószínűséggel kapnak súlyt, állítja a Journal of the Nutrition and Dietetics Akadémia. A szódabevonat 150 kalóriát és 40 gramm cukrot tartalmaz, és semmilyen táplálkozási értéket nem kínál. Ráadásul a 2014-es JAND tanulmány szerzői szerint a szóda nem olyan töltelék, mint az egyéb ételek vagy italok, és még több kalóriát fogyasztanak az éhezés kielégítése érdekében. A szódavíz helyett citromsavas vagy citromsavas vizet inni Mész a súlycsökkentő étrendben. Vagy ha kis édeségre van szüksége, keverje össze a sűrítővizet 100 százalékos gyümölcslével, hogy alacsonyabb kalóriatartalmú italokat készítsen.

A burgonya a leggyakrabban fogyasztott zöldség az Egyesült Államokban, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint, és a legtöbb amerikai enni a gyökérzöldséget, mint a krumplit. Sajnos a sült krumpli a súlygyarapodás egyik legfontosabb tényezője, a 2011-es New England Journal of Medicine című tanulmány szerint. Ez a tanulmány a leggyakrabban a súlygyarapodással kapcsolatos élelmiszerekre nézett rá, és megállapította, hogy azok, akik rendszeresen ettek sült krumplit, több mint 3 fontot nyertek négy év alatt. A burgonya zsetonjai nem sokkal jobbak, hozzávetőleg 1/2 fontot adnak hozzá ugyanabban az időben. Ahelyett, hogy sült krumplit és zsetont választottál, fontolja meg más veggie lehetőségeket, például pörkölt sárgarépát, sült édesburgonya-sült krumplit vagy káposzta apróra.

El kell kerülni a feldolgozott húsokat is, mint a szalonna, a kolbász és a hot dog, valamint a vörös hús, ha megpróbálsz lecsiszolni. Bár nem olyan rossz, mint a sült krumpli, ezek a fajta húsok mindegyikhez hozzáadhatnak egy extra fontot négyévente, a 2011-es NEJM tanulmány szerzői szerint. Magas zsírtartalmú, amely kalóriát ad, és felvehető a feldolgozás során hozzáadott nátriummal. Túl sok nátrium okozza a testet, hogy megőrizze a folyadékokat, ami nem csak a skála számát érinti, hanem a vérnyomás emelkedéséhez is kapcsolódik: egy szelet szalonnának 43 kalóriája van, 3 gramm zsírt és 160 milligramm nátriumot, És a sertéshús kolbász 75 kalóriát, 6 gramm zsírt és 187 milligramm nátriumot tartalmaz. A testsúlycsökkenésnél jobb lehet, ha a baromfi, a tenger gyümölcsei és a nem húsforrások, mint a bab vagy a tofu. Összehasonlításképpen, a hús nélküli kolbászkapcsolatnak csak 35 kalóriája van.

Nem csak a sült krumplit szeretne elkerülni, amikor megpróbálja lefogyni, de minden sült ételeket. Sült hal, csirke, az állami tisztességes kekszek, mint a sült savanyúság és a kedvenc szendvics cookieja szintén hozzájárulhat a súlygyarapodáshoz. A sütési folyamat felesleges kalóriákat hoz létre a főzéshez használt zsírokból, és az extra kenyérséklet még többet hozhat. Minden extra kalória számít, amikor megpróbálja lefogyni. A 3,5 uncia sült csirke darab 192 kalóriát tartalmaz, míg a pirított változat 172 kalóriát tartalmaz. Még több kalóriát takaríthat meg a hal sütése helyett sütés közben. A rántott és sült harcsa 3,5 gramm része 229 kalóriát tartalmaz, míg a sült harcsa ugyanannyi adagja csak 100 kalóriát tartalmaz. A testsúlycsökkentéshez szükséges kalóriák csökkentéséhez mindig sült, pirított, főtt vagy párolt ételeket készítsen.

A finomított keményítők, mint például a fehér kenyér, kekszek és perecek, nem felel meg az éhségnek, mint a teljes szemek, a 2011-es NEJM tanulmány szerint, és nehezebbé teheti a fogyást. Cserélje a fehér kenyeret a teljes búzára és a kukoricapehelyre a zabpehelyre, hogy kielégítse az éhséget és javítsa a derékvonalat. Ezek az egész gabonakészítmények szintén jobb tápanyagforrások, beleértve a rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat is. A torta, a sütemények, a cukorka és egyéb édes kezelések szintén súlygyarapodást eredményezhetnek, ami kevesebb mint 1/2 fontot jelent négy év alatt. A NEJM tanulmány szerzőihez. Mint a szóda és a finomított szénhidrát, a cukorkák magas kalóriát tartalmaznak, tápláléktól mentesen, és nem töltik fel, hanem elégítik el az édes fogat gyümölcsökkel. Ahelyett, hogy vacsora után egy fagylaltot adtál, keverd össze a fagyasztott banánt friss bogyókkal. A fahéjjal és mandula szeletekkel ízesített almás almák is egészséges és kielégítő kezelést tesznek lehetővé.

Ugrás a szóda fogyni

A sült burgonya

Vörös hús, feldolgozott hús és súlygyarapodás

Ne eszik a sült ételeket, amikor megpróbálja elveszíteni

Finomított keményítők és hozzáadott cukor ételek