Táplálkozási tényei a fény konzerv kókusztej

Míg a rendszeres kókuszos ételeket kedveli a receptjeihez képest, az ízletes folyadéknak van néhány táplálkozási hátránya – elég magas a kalóriákban és a zsírban. Azonban, ha meg akarja tartani az ízét, hizlalás nélkül, alternatívaként könnyű konzerv kókusztejot is használhat. Ez a fajta kókusztej inkább étrend-barát, de nem robusztus táplálékforrás, mivel hiányzik a vitaminok és az ásványi anyagok.

Kalória

A könnyű konzerv kókusztej viszonylag alacsony a kalóriákban, hiszen ez a tej 1/4 csésze 40 kalóriát tartalmaz. Ez az összeg megegyezik egy 1/4 csésze teljes tejelő tejkészítménnyel, bár sokkal kalóriatartalmú, mint egy 1/4 csésze rendszeres kókusztej, amely 142 kalóriát tartalmaz. Így a könnyű konzerv kókusztej helyett rendszeres kókusztej használata előnyös lehet diétázáshoz.

Zsír

A kókusztej a kalóriákban magas a tej nagy zsírtartalmának köszönhetően. Mint a neve is sugallja, a könnyű konzerv kókusztej nem túl magas a zsírban, minden 1/4 csésze 4 g-ot tartalmaz. Mindazonáltal ez a zsír minden olyan zsírszármazékból származik, amely növelheti a szívbetegség kockázatát, mivel növelheti a koleszterinszintet. Az American Heart Association szerint a napi telített zsírbevitel kevesebb, mint 16 g-ra korlátozhatja a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

Fehérje

A tejterméktől eltérően a kókusztej nem gazdag fehérjeforrás. Minden 1/4 csésze könnyű konzerv kókusztej tartalmaz 1 g fehérjét. A fehérje fogyasztása elengedhetetlen az egészségéhez, mivel elősegíti a szervezet sejtjeinek és szöveteinek felépítését és javítását.

Szénhidrát

Ha alacsony tejhidrát-alternatíva van a tejelő tejre, a könnyű konzerv kókusztej megfelelő választás lehet, hiszen minden 1/4-es csésze 1 g szénhidrátot tartalmaz. A szénhidrátok a szervezet elsődleges üzemanyagforrása, de a “The New England Journal of Medicine” júliusi 2008-as számában végzett kutatások szerint az alacsony szénhidrátszintű étrend hatékonyabb lehet a fogyásnál, mint az alacsony zsírtartalmú étrend.

Míg a tejelő tej kalciumot és más vitaminokat tartalmaz, a könnyű konzerv kókusztej nem gazdag forrása az ilyen tápanyagoknak. A 1/4-es csésze adag a napi ajánlott vasfelvétel 2% -át teszi ki, de a tej nem más vitaminok és ásványi anyagok jelentős forrása.

A tejtermékek egyik hátránya, hogy az ilyen italok koleszterint tartalmaznak. Könnyű konzerv kókusztej, valamint a rendszeres kókusztej, nem tartalmaznak koleszterint.

Vitaminok és ásványi anyagok

koleszterin