Tanítani a gyerekeket a szabályok és törvények közötti különbségre

Azt akarod, hogy gyermekeid felnőnek, hogy törvénytisztelő polgárok legyenek. Ez azzal kezdődik, hogy betartja a szabályokat otthon, az iskolában és a klubokban, ahol kívüli tevé- kenységeket folytatnak. A szabályokat követõ tanulás tanítja a gyermekeket, hogy fordítsanak figyelmet a társadalmi normákra, és tanítsák õket arra, hogy gondolkodjanak a szabályok mögött rejlõ gondolkodáson. Amikor tanítod őket a szabályok és a törvények közötti különbségekről, segítesz nekik polgári tudatosságot kialakítani.

Szabályok és törvények meghatározása

A szabályok olyan kódok, amelyek irányítják a viselkedést a családok, szervezetek és közösségek szintjén. A törvények olyan szabályok, amelyeket a kormány javasol és szavaz. A szabályoknak és a törvényeknek való meg nem engedésért való büntetés mértéke eltérő, és ha törvényt szüntet meg, bírságot kell fizetnie, vagy meg kell védenie magát a bíróságon, miközben a szabály megsértése olyan szülők vagy mások által meghatározott büntetéseket eredményez, amelyekkel a gyermeknek van Személyes kapcsolat. Ha egy gyerek megtöri a szabályt egy játékban, például elveszítheti a körét. Ha egy gyermek megszakítja a szülői szabályt arra vonatkozóan, hogy túl későn marad, akkor megalapozhatja.

A szülők fontossága

Az otthonban a gyerekek először megtanulják a tekintély iránti tiszteletet és a társadalmi normáknak való megfelelés szükségességét, majd később átadják megértésüket a nagyobb közösségi szervezeteknek és végül a politikai egységnek, amelyben élnek. Robert Hess Daniel és Judith V. Torney-Purta professzorok megmagyarázzák, hogy a szülők a gyermekek örökbefogadása során értékes értékek. Felismerve, hogy a gyermekeik az alapértékekhez fogják használni értékeit, akkor értékelni kell, hogyan fejezik ki értékeiket, beleértve a földi törvényekhez és a társadalmi normákhoz való hozzáállást, hogy gyermekeinek világos képet kapjon arról, hogy hol állsz.

Komplex fogalmak

A “Child Development” folyóiratban megjelent tanulmány szerint 6-10 éves gyermekek képesek kezelni összetett kérdéseket, például igazságtalan és társadalmilag jótékony törvényeket és a változó körülmények között fennálló személyes jogokat. Ez azt jelenti, hogy fiatal koruktól sok gyermek képes megérteni a szabályok és törvények közötti különbségeket.

Fontos megbeszélések

Nemcsak, hogy magyarázza meg gyermekeinek a családi szabályokat és a büntetéseket, hogy nem tartja be őket, de azt is meg kell kérdeznie tőlük, hogyan értették meg, mit mondott és mit gondolnak róla. Ez lehetőséget ad a félreértések kijavítására. Amennyire fontos, képes lesz arra, hogy segítsen nekik megérteni a különbséget a nem kedvelt szabályok között, mégis megértve érdemeiket. Beszéljétek meg azokat a feltételeket, amelyek mellett hajlandó megváltoztatni szabályait, ezáltal aktívan bevonva gyermekeit a családi életet szabályozó szabályok meghatározásába. Az Amerikai Gyermek- és Ifjú Pszichiátriai Akadémia hangsúlyozza a családi szabályoknak és a nyitottságnak a fontosságát a gyermekek véleményének meghallgatásához. Ez megnyitja az ajtót a törvények megvitatásához: a törvények fontosságához, a törvények létrehozásához és ahhoz, hogy a polgárok hogyan befolyásolhatják a társadalom változó törvényeit.