Súlyos fogínygyulladás a csecsemőknél

Amikor a korábban boldog és tartalmas baba hirtelen harapni kezd, nyáladzik és sírni kezd a fájdalomtól a teás után, úgy érzi, frusztrált és zavaros a legjobb módja annak, hogy segítsen a kicsit. A fogínygyulladás tünetei napról napra változhatnak, és a csecsemő baba, ami rosszabbodik, ahogy a fog közelebb kerül a kitöréshez. Szerencsére segíthet csökkenteni a baba fájdalmát otthoni kezelésekkel és over-the-counter gyógyszerekkel.

A közelgő kitörés tünetei

Baba előfordulhat, hogy a fogfájás tüneteit két hónap múlva elkezdődik, mielőtt a fog valóban kitör. A fájdalom gyakran erőteljesen növekszik, ahogy a fog közelebb kerül az ínyek kitöréséhez, és a baba fájdalmai súlyosak lehetnek. A baba azt jelezheti, hogy súlyos fájdalmai vannak az ingerlékenység vagy az ingerlékenység fokozódásával, a szoptatás vagy táplálkozás vágya megváltozásával, valamint az objektumok és az emberek rágására vagy harapására irányuló fokozott vágy.

Mítoszok és téveszmék

A magas láz nem a tünetek tünete, és általában fertőzést, például fülfertőzést vagy hideget jelent, ami orvosi kezelést igényelhet. Az idős feleségek meséi azt is sugallják, hogy a súlyos fogfájás okozhatja a csecsemők számára a pelenka kiütés, a hasmenés, a megfázás és az alvászavarok kialakulását. Míg a fájdalomcsillapítás ingerlékenységet és tüneteket okozhat a baba száján, az egyéb egészségügyi problémák nem okoznak fogínygyulladást.

Fontolóra venni

A fogzás tünetei a csecsemők között változnak, és a fájdalom az egyik fogkiürítéstől a másikig változhat. Néha súlyos fogínygyulladás okozhatja, hogy a gyermeke megharapjon, amikor ápoló vagy játék közben. A harapás módja annak, hogy megpróbálja enyhíteni az ínyét, nem pedig rossz viselkedés vagy agresszió egyik formája. Mivel a baba nem tudja megmondani, hogy mi fáj, vagy milyen súlyos fájdalmat okoz, használd a saját ítéletedet és hasonlítsd össze a baba szokásos hangulatát és viselkedését a fogamzásgátló viselkedésével, hogy meghatározza a fájdalom mértékét, és hogy otthoni vagy orvosi kezelésre van szükség.

Csillapítsa a fájdalmat

Próbálja meg, hogy a baba egy hideg mosogatórongy, hogy szopni, hogy segítsen csökkenteni a fájdalmat a teething. Egy másik lehetőség az, hogy a zúzott jeges zsetont egy kis zoknába rakják, egy csomót kötöznek a zoknába, hogy a jég ne eshessen ki, és hagyja, hogy a baba elszívja a zoknit. Néhány csecsemő inkább valami nehezebb rágni, mint például egy gumi- vagy szilikon-gyűrű. Ha a házi kezelések nem hatékonyak a baba fájdalmának csökkentése érdekében, a gyermekorvos ajánlhatja a csecsemő acetaminophen cseppeket.