Mit viseljen egy téli edzéshez?

Függetlenül attól, hogy futsz, hótalpas, sífutó vagy csak sétálsz, a hideg öltözködése döntő fontosságú a téli rendszer gyakorlásának fenntartásához. Ez már nem olyan könnyű, mint a pamutvarrás és a hó végigsöpört. Most polipropilén, új poliészter keverék és számos csúcstechnikai anyag – valamint néhány trükköt a ruhák viselésére – melegben és kényelmesen tartja a szabadban, még akkor is, ha a hőmérő nulla alá süllyed.

rétegek

A hideg időjárású edzésekhez való megfelelő ruhadarab világos rétegekben. A mozgás 30 fokkal melegebbé válhat, mint kívül esik. A túlzott izzadás túlterhelése vagy egy nehéz külső ruházat viselése. Ez nedvességhez, hidegrázáshoz, izomfeszüléshez és kényelmetlenséghez vezet. Ha több réteget viselsz, akkor lehet, hogy eltávolítod egyet mielőtt túl melegedsz. Ha később hidegebbé válik, visszaadhatja ezt a réteget.

Az alapréteg

A száraz tartózkodás elengedhetetlen ahhoz, hogy téli edzés közben kényelmesen maradhasson. Amikor kiválasztja a réteget, amely megakadályozza a bőrét, keressen olyan anyagokat, amelyek “nyálkálnak” verejték el a testtől. Ellenőrizze a gyapjúkeverékekből, selyemből vagy szintetikus anyagból, például polipropilénből készült szövetek címkéit. Kerülje el a pamutot, mert elnyeli és verejteti a bőrét, így hidegebb lesz. A poliészter keverék harisnya melegíti a lábát, és lehetővé teszi a mozgás szabadságát. A laza szerelvényes nadrágok bárki számára is szétszóródhatnak, hogy viselni tudják a formájú harisnyát.

Szigetelési réteg

Csakúgy, mint a ház szigetelése, a külső réteg hidegen tart és melegedik. A gyapjú tökéletes szigetelési réteg. Könnyű, lélegző és olcsó, gyapjú pulóver, kabát és mellény lehet újrahasznosított műanyagból, így környezetbarát is.

Külső réteg

Ha esik, hó vagy különösen szeles, adj hozzá egy védő külső réteget, például kabátot vagy pulóvert. Keressen olyan textíliákat, amelyek belélegzik, például egy poliészter keveréket. Kerülje el a gumiból vagy a műanyagból készült anyagokat. A csapdába kerülnek, és megakadályozzák az elpárolgást, így a verejték felhalmozódhat és hidegedhet.

Végtagok

A gyakorlás véreket húz a kezéből és a lábadból és a magod felé. Ezért fontos, hogy megfelelően fedje le a fejét, a kezét és a lábát. A legtöbb test felmelegszik – akár 40 százalékig – a fején keresztül távozik. Az Egyesült Államok hadserege egy kötött kalapot visel, amelyet hideg napon dolgozhatnak fel, amikor a füleken húzódnak. A vékony, könnyű kesztyű vagy a szintetikus szálakból készült kesztyűnek elégnek kell lennie ahhoz, hogy meleg legyen a keze. Ha túl melegek, akkor a kesztyű be lehet ültetni egy övbe, vagy könnyen kezelheti, ha fut vagy jár. A vastag pamutzokni izzadságban úszni fog a lábad. A gyapjúkeverékből készült zokni vékonyak, de a leghidegebb edzésen is szárazak és toastyak maradnak.

Viseljen fényvisszaverő szalagot ruháján vagy mellényén, hogy biztonságban legyen, amikor sötét van. Kezdje el az edzésedet a szél felé fordulva, és vigye vissza a szél a hátán, hogy elkerülje a szél fagyását, miután izzadt. Ne felejtsd el a napszemüveget és a napfényvédőt olyan napokon, amikor hó a földön és a nap az égen.

tippek