Mit jelent, ha van egy 12-es d-szintje?

A szervezet a napsugárzásnak való kitettséget követően D-vitamint termel, amelyet napsütéses vitaminnak is neveznek. Ez tűnhet az egyetlen kifogásnak, amit a szabadban kell vezetnie, de az olyan szervezetek, mint az Amerikai Bőrgyógyászati ​​Akadémia, arra késztetik Önt, hogy fontolja meg a napfény ápolásához kapcsolódó bőrproblémákat. Mégis, a szervezet D-vitamin-igényeinek kielégítése nehézséget okozhat, ha elkerüli az UV fényt. Ha a közelmúltban megtudta, hogy a D-vitamin szintje 12 ng / ml, akkor fontos, hogy orvosával dolgozzon megfelelő szinten.

A 25-hidroxi-D-vitamin teszt lehetővé teszi az orvosok számára, hogy felmérjék a vitamin szintjét. Ez a D-vitamin legjobb mutatója, a Dietary Supplements Hivatala szerint. A 20 ng / ml-es értéket 50 ng / ml alatti értékre tekintjük elfogadhatónak és biztonságosnak az általános populáció számára. A 12 ng / ml-es szint azonban azt jelzi, hogy a D-vitamin szintje túl alacsony. Tény, hogy a 12 ng / ml és annál kisebb a hiány, ami jelentős egészségügyi következményekkel járhat.

12 ng / ml D-vitamin szint mellett számos kórt befolyásolhat a csontok miatt, mivel a hiány a kalcium felszívódását okozza. A D-vitamin egy fontos hormon a csontok egészségéért, ennek hiánya befolyásolja a belek abszorpció képességét, ami a csontok ásványi összetevője. Ez veszélyezteti a könnyű csontok kialakulását, amelyek könnyen romlik, az osteomalacia nevű állapot. Az állapot rákkeltőként ismert, amikor gyermekkorban fordul elő. Ön is veszélyben van a szív-és érrendszeri problémák mellett csontbetegségek, mint a csontritkulás, Dr. Edward Giovannucci szerint a Harvard School of Public Health.

Legalább 12 ng / ml-es szinten valószínűleg egy vagy több nagy kockázatú csoporthoz tartozik. Ide tartoznak azok a személyek is, akik korlátozottan férnek hozzá a napfényhez a betegség, a munkájuk vagy helyük miatt. Az idősebb felnőttek miatt kockázatot jelenthet a hiány miatt, mert a bőr nem képes D-vitamint is előállítani. A sötét bőr is kockázati tényező, de az étrend-kiegészítők hivatala elismeri, hogy nem világos, hogy az alacsonyabb szintek hogyan befolyásolják a sötétebb pigmentációval rendelkezőket. A korlátozó diétát vagy a felszívódási rendellenességet követően a betegség is hozzájárulhat a hiányossághoz.

Kezelőorvosa fogja használni a vizsgálati eredményeket, hogy dolgozzon ki egy kezelési tervet, és kezelje a hiány okát. A D-vitamin-kiegészítés valószínűleg megkezdi a szint növelését. Naponta 3000-4000 NE-t igényelhet, ha Dr. Giovannucci szerint egy magas kockázatú csoportban vagy. Ne vigye magával kiegészítést, mert túl sok D-vitamin veszélyes lehet. Fontos, hogy megvitasson minden olyan gyógyszert vagy kiegészítést, amelyet jelenleg szed – néhány, például a koleszterincsökkentő gyógyszerek és a szteroidok, kölcsönhatásba léphetnek a D-vitaminnal.

D-vitamin szintek

Hatások

Okoz

Fejlesztési szintek