Milyen ételek hoznak színt az arcodba?

Akár vágyakozik a napsütéses nyári ragyogásra, akár a hűvösebb hónapokban a szín felvételére, az étrend segíthet. A karotinoidokban gazdag élelmiszerek – azok a piros, narancssárga és sárga pigmentek, amelyek gyümölcsöket és zöldségeket adnak színüknek – színt hoznak az arcodnak, és bizonyos ételek megakadályozzák a tápanyaghiányt, ami sápadt, elmosódott arcot kölcsönöz.

Piros és narancssárga termék

Töltsön fel karotinoidban gazdag ételeket, hogy színt adjon a bőrének. A diéta egyik karotinoidja a bőr alatti zsírszövetben tárolódik, narancssárga színük pedig hozzájárul a bőrtónához. Az Evolúció és az Emberi viselkedés 2011-ben publikált tanulmánya szerint azok a személyek, akik több karotinoidot fogyasztanak – és ezért karotinoid pigmentük láthatóbb a bőrükön – úgy érzik, hogy egészségesebbek, és jobban sugárzik a bőrükre. , A sárgarépa, a butternut squash és a sütőtök a béta-karotin leggazdagabb forrásai közé tartoznak. A karotinoid, amelyet szintén használnak az A-vitamin előállításához. A karotinoidok gyümölcseihez keresd meg a görögdinnye, a rózsaszín grapefruit, az őszibarack, a kajszibarack és a szenvedélyes gyümölcsöket.

Sötét Zöld Veggies

Töltsön fel sötét zöld zöldségeket, különösen a leveles zöldeket, hogy javítsa a bőr színét. A levélzöldek, mint a kocsányok, a zöldrépa, a kelkáposzta, a spenót, a mustár zöldek és a pitypang zöldek, mind nagyon magas karotinoidok. A Bok choy, a borsó és a sárgarépa, a zöldborsó, a cékla zöld és a spárga is növeli a karotinoid bevitelét. Jobb kreativitással és karotinoidban gazdag tengeri zöldségekkel, például alvadékkal vagy tengeri moszattal, a diétába, hogy több karotinoidot kapjon.

Élelmiszerek nagy a vas

A magas vas ételek fogyasztása segíthet az egészséges bőr tónusának fenntartásában. Az alacsony vasmennyiségek vas-hiányos vérszegénységet okoznak, ami sápadt arcot, valamint energiahiányt, légszomjat és törékeny körmöket okoz. Míg a vasban gazdag ételek nem adnak több színt a bőréhez, ha nem vas-hiányosak, megakadályozhatják azt a hiányosságot, amely sápadtságot okozna. Vegyen fel több vasat, ha magában foglalja a sovány marhahúst, a csirkét és a sertést a diéta, vagy eszik a lencse, a bab, a spenót, a mogyoróvaj és a teljes kiőrlésű gabona vegetáriánusként.

Pirosság-indukáló ételek

Nem minden szín a bőrén, és bizonyos ételek pirosságot vagy öblítést okozhatnak. Az alkohol például kipiruláshoz vezethet, különösen akkor, ha a genetikája nem teszi lehetővé az alkohol megfelelő feldolgozását. Bizonyos ételek súlyosbíthatják a rosaceát is, ami pirosságot okoz. Tartsa távol a közös indítóktól, mint a forró italok és a fűszeres ételek.