Mi a hámlás jelentése?

Lehet, hogy nem veszi észre, de egész nap halott hámsejteket bocsátanak el. Ezek olyan apró bitekben jönnek, hogy ritkán észrevennének. Ha a test nem eléggé roncsolja a bőrt, akkor a bőr felületén olajokat csaphat le, vagy más problémákat okozhat. Ennek a természetes folyamatnak a megkönnyítése érdekében előfordulhat, hogy a bőrt exfoliate. Egyszerűen fogalmazva, ez a kopás vagy a kapcsolódó kezelés, hogy fizikailag eltávolítsa az elhalt bőrt a szervezetből.

Miért jó a bőrén?

A bőrsejtek csak néhány nap elteltével rendelkeznek, és ez a napsugárzás, a levegő hőmérséklete és páratartalma, valamint a táplálkozás függvényében változhat. Az elpusztult bőrsejtek tisztításával csökkentheti a bőr irritálódásának és a fehér fej, fehérnemű vagy pattanások kialakulásának kockázatát. A hámlasztás a bőrét még sugárzóbbá és egészségesbbé teszi, és lehetővé teszi a hidratálók és egyéb bőrkezelések áthatolását és a bőrt érintő hatását.

Mit kell használni?

A perei különböző formákban jönnek. Használhatsz egy luffát – egy súroló kefét, melyet a bőrsejtek tisztítására vagy egy hámlasztó krémet vagy krémet használnak, amely apró homokszerű pelleteket tartalmaz, hogy meggondolja a bőrt. A mikrodermabrázió intenzívebb módja a testnek a holt sejtek fizikai eltávolítására, és gyakran szükség van egy dermatológus látogatásra. Néhány topikális gyógyszer növelheti a bőr sloughing arányát.

Hogy csinálod

A bőr hámlása a legjobb, ha a bőr nedves. Ez az oka annak, hogy a luffa és a testápolók népszerűek. Használják a zuhanyt, amikor a bőr puha és könnyen eltávolítható. Azonban néhány testtisztító utasítás azt mondja, hogy egy száraz bozóttal kezdődik, majd a kezelés után lép be a zuhanyba. Ügyeljen arra, hogy kövesse a megvásárolt termékek utasításait.

Hidratálja, hidratálja, hidratálja

A hámlasztás jó a bőr számára, de kiszáradhatja a bőrsejtjeit is, különösen ha érzékeny bőrű ember vagy. Ennek leküzdéséhez egy réteg hidratálót kell alkalmazni a hámlás után. A súroló kezelés hatására a hidratáló hatékonyabban zárja be a bőr nedvességét és fokozza a bőr sugarait és egészségét.

Mit kell figyelni

Ne használjon testradírot az arcra. A testápolók azért nevezték el, mert a bőrtisztító anyagok a bõr lerakódásához sokkal keményebbek voltak, mint amit egy bõrbõrben talál. Szerezzen be külön arctisztító anyagot az arca károsodásának elkerülése érdekében, ami pirosságot okozhat. A hámlasztást heti két-három alkalommal is korlátozni kell. Ha ezt gyakrabban végzi el, olyan fiatal bőrsejteket visel, amelyek nem állnak készen arra, hogy eltávolítsák.