Mi a funkció a biceps femoris izmok?

A lábad több tucat izmból áll. Néhány ilyen izom hosszú és keskeny, mások rövidek és vastagok. Mindegyik segít sétálni, futni, ugrani és hajlítani. A comb hátsó része hármas húrokból áll, három nagy izomcsoportból, amelyek közül az egyik az izom, amelyet a bicepsz femorisnak neveznek. A két harisnyanadrág másik két izomzatával együtt a bicepsz femoris a felső láb izommozgásában részt vesz.

Leírás

A hosszú és rövid fejű bicepsz femoris izom a comb hátsó részén található, amely a fenékrészen található, és a térd hátsó részén található beillesztési pontig terjed. Pontosabban a bicepsz femoris felső részét vagy fejét a medence hátsó részének alsó végénél az ischiális tuberositásnak nevezett pontnál kezdjük, a koccikum vagy a csontváz közelében. Az izom másik vége a felső végéhez vagy a fibula és a tibia fejéhez csatlakozik, közvetlenül a térdcsukló hátsó része alatt.

Általános funkció

Ahogy a bicepszek femoris izmai megegyeznek, az izom rövidebb lesz, lehetővé téve, hogy emelje fel a lábát vagy térdre hajlítsa. Amint az izom megnyújt vagy megnyúlik, képes lesz arra, hogy kiterjeszti a lábát a testéről. A bicepsz femoris izomzatának hosszú feje lehetővé teszi, hogy kiterjeszti a lábát, miközben a rövid fejű bicepsz femoris lehetővé teszi, hogy oldalirányban forgassa a térdét, és rugalmasan térdre hajlik.

Kiterjesztés és rugalmasság

A bicepsz femoris izom több combos és csípőizmokkal együtt működik. Ennek az izomnak a fő funkciója, hogy lehetővé tegye láb és comb kiterjesztését a csípőízületen. A bicepsz femoris lehetővé teszi, hogy emelje fel a lábát a padlóról felfelé, rúgni egy labdát és minden olyan mozgást, amely megköveteli a láb hosszabbítását a testétől. A térd felemelése rugalmasságot igényel, amelyet a nyakcsigolya izmainak lerövidítése, beleértve a bicepsz femorist is.

Oldalirányú forgatás

A bicepsz femoris izma lehetővé teszi, hogy a térdét elfordítsa a testtől az oldal felé. Ezt az izomot üldögéled a padlón, végezni a guggolásokat, és végrehajtani a hegyi pozíciót a jógában. A lábak hajlítása és a lábak összenyomásával ez az izom teszi lehetővé, ugyanúgy, mint a térd és a csípő másik oldalirányú forgási funkciói.