A vállverés fájdalmát

Vállat vállat vállat, éles fájdalmat sugároz a vállízület a környező izmok felé. Lehetséges okok enyhe izomtöréstől az idegpusztulásig terjedhetnek. Az Ön által tapasztalt fájdalom helyszíne és minősége segít a felfedezésében. Ha a fájdalom továbbra is fennáll, vagy rosszabbodik meg, akkor mindig a legmegfelelőbb, ha szakképzett vállízület szakember, mint például ortopéd orvos vagy igazolt sportkárosító szakember, a pontos diagnózis és kezelési protokoll számára.

Testét arra tervezték, hogy vadászni és összegyűjteni, ne üljön a számítógép előtt kilenc órán át, könyök hajlítva és vállakkal feszülve. Adj hozzá rossz helyzetet ehhez a forgatókönyvhöz, és beállítod magad egy ismétlődő izomtörzsre, amelyet a felső trapézis és a levator scapulae izmok okoznak túlórázással. Hasonló a helyzet akkor is, ha súlyos pénztárcát vagy hátizsákot visel a test egyik oldalán, ami egy vállát emeli magasabbra, mint a másik, annak érdekében, hogy megakadályozza a hordozható tárgy leesését. Ez a fajta sérülés általában úgy érzi, mint egy tompa fájdalom, amely mozgás közben növekszik.

A rotátor mandzsettája négy izomból és az inakból áll, amelyek ezeket az izmokat csontokhoz kötik. Ezeket az izmokat úgy tervezték, hogy mozogjanak és támogassák a vállízületet. Ismételten, ezeknek az izmoknak a sérülése okozhat krónikus túlzott használat, amely ismétlődő mozgásokkal, például festéssel vagy golyók dobásával történik. A forgó mandzsetta sérülése közvetlen csapást is eredményezhet, vagy a karját a bukás megszakításához. Az ilyen típusú sérüléssel járó fájdalmat úgy jellemezheti, hogy mélyen fáj a váll külső vagy elülső részén. A mozgás tartománya általában korlátozott.

A brachialis plexus olyan idegek kötege, amely a gerincvelőt a vállon keresztül a karokra és a kezekre viszik. Ezek az idegek lehetnek szakadt vagy feszítettek, ami kisebb súlyos vállfájdalmat okoz, ami mozgáskor növeli, és éles, csapokat és tűket küld, mint a fájdalom a karodon. Az ilyen típusú sérülések gyakoriak az érintkezési sportok, például a labdarúgás vagy a birkózás során. Egy másik elsődleges ok az autó vagy a motorkerékpár balesete.

Az ilyen típusú fájdalomra és annak lehetséges okaira vonatkozó ismétlődő témák túlzó, ismétlődő mozgások és közvetlen trauma. Hozd el az életedet azáltal, hogy szünetet tartasz a munka vagy a játék közben, hallgatja a testet és reagál az igényeire, ahelyett, hogy a teljes gőz előre haladna – és időt vesz igénybe, hogy nyúljon és mozogjon. Ha óránként ötperces szünetet tartasz, amikor az ujjaidat összezavarodod, és felemelik a kezed a fejeden, a számítógépen ülve kevés erőfeszítést igényel, de hosszú utat tesz az egészség és az izületek helyreállításában.

Izomzat a Overdrive-ban

Fel és fel, Ouch!

Az én idegemből

Kiegyensúlyozó törvény