A legjobb izomépítő italok edzés után

Függetlenül attól, hogy izomot építesz-e az erő vagy az ömlesztett anyag számára, mit és mikor eszel. A legjobb edzés utáni ital az izomépítéshez megfelelő egyensúlyt igényel a szénhidrátok és a fehérjék között, és változik az állóképességű sportolók és a testépítők számára.

Az edzés után az állóképességű sportolóknak fel kell tölteniük a glikogén tárolókat, az izmok javítása és építése mellett, ami azt jelenti, hogy egy ital 3 gramm szénhidrátot tartalmaz minden 1 gramm fehérje esetében, a Nutrition and Dietetics Akadémia szerint. A testépítők több fehérjét igényelnek edzésük után, a 2014-es jelentés szerint a Nemzetközi Táplálkozási Társaság folyóiratában. Számukra az edzés utáni italnak 0,4-0,5 gramm fehérjét kell tartalmaznia kilogrammonként, vagy 27-34 gramm fehérjét egy 150 fonton keresztül. A szénhidrát testépítők mennyisége az edzés utáni italával együtt változik, de 1-2 grammot tartalmazhat minden gramm fehérjére.

A 2012-es orvosi és sporttudományi cikk megjegyezte, hogy az alacsony zsírtartalmú csokoládétej fogyasztása után azonnal javul a gyógyulás és az izmok javítása. A csokoládé tej nem rendelkezik pontos fehérje-fehérje arány, mint a táplálkozási és dietetikai akadémia, de közel van. A 4-től 1-ig terjedő arányban még mindig jó edzés utáni italnak számít. A szénhidrát és a fehérje mellett a csokoládé tej is segít a folyadékok és elektrolitok cseréjében.

A legjobb edzés utáni ital a testépítőknek magas fehérjékkel kell rendelkezniük, ezért egy egyszerű ital, mint a csokoládé-tej nem csökkentheti, étrend-kiegészítőt igényelhet. Egy jó ital kiegészítés tartalmazhat mind a szénhidrátot, mind a fehérjét, hogy maximalizálja az izomvisszanyerést. A hozzáadott kreatinnel kiegészített szerek szintén hasznosak lehetnek az izomépítéshez és a helyreállításhoz, a Journal of the International Society of Sporttáplálkozási cikkek áttekintése szerint. A tejsavó-fehérje-kiegészítők javíthatják az izmok nyereségét, mint a szójafehérje-kiegészítők, a 2009-es cikk szerint az American College of Nutrition folyóiratban.

A legjobb edzés utáni ital az izomépítés számára lehet az, amit Ön teremt. Így Ön irányíthatja az összetevőket, és megfelelő egyensúlyt teremt a szénhidrátokkal és a fehérjével az Ön igényeinek megfelelően. A tejet vagy joghurtot tartalmazó gyümölcskáposzta mind a szénhidrátot, mind a fehérjét biztosítja. A testépítők fehérjetartalmának növeléséhez használja a görög joghurtot, amely háromszor annyi fehérjét tartalmaz, mint a normál joghurt, a tofu vagy a dió vaj.

Endurance vs Bodybuilding

Csokoládé tej a kitartás sportolók számára

Nagy fehérjetartalmú italok testépítők számára

Post-Work Smoothie