Miért hirtelen száraz a hajam?

Míg a hajad időnként fokozatosan elveszíti a természetes nedvességet, az öregedés miatt a hirtelen szárazságnak más okai vannak. A száraz haj nem elégíti ki az egészséges haj hajat és selymességét, és több szakadt véget és törést észlelhet. Határozza meg a hirtelen száraz haj eredetét, hogy a nedvességet visszaállíthassa.

Hajkezelések

Hogyan kezeli és formálja a hajad, szétszedheti a nedvességet, ami száraz hajat eredményez. Ha a közelmúltban vegyszereket használ a zárakban, észreveheti, hogy a szokásosnál szárazabbak. A haj színezése, szétfeszítése vagy szakszerűen kiegyenesítése olyan vegyi anyagokat foglal magában, amelyek a nedvességet szőrték. Kombinálja azokat a kémiai kezeléseket hőtermelő termékekkel – egy másik nedvességtartalékkal – és a megszáradt haj lehet az eredmény.

Kemény termékek

A kemény hajápolási termékek hatással lehetnek a haj nedvességtartalmára is. Értékelje a hajápolás rutinát, és vegye figyelembe az új termékek használatát, amelyeket a közelmúltban kezdett használni. Ha ezek a termékek száraz szappanokat vagy alkoholt tartalmaznak, előfordulhat, hogy ez a szárazabb, mint a megszokott törpe.

Környezeti tényezők

A száraz levegő hirtelen előfordulása esetén a száraz levegő lehet a tettes. Ha az időjárás eltolódott, és a páratartalom csökken, akkor kevesebb a nedvesség a hajadon. A túlzott napsütés vagy száraz szél okozhat száraz, sérült hajat.