Mi okozza a száraz és repedt bőreket a körmök körül?

A keze a bosszantó anyagok és helyzetek aknamezőjén keresztül jár. Száraz bőr a körme köré, szúrásos bőrönd vagy durva ujjhegy formájában, nem lehet több, mint egy esztétikai bosszúság, ha a repedezett bőr lehetővé teszi a káros baktériumoknak. Vigyázzon erre a bőrre, akár egy hideg napot, egy manikűrért üldögél, egy padlót súrol vagy súrolja a kezét.

Szárító elemek

Valószínűleg mindennapos kínzást gyakorol a kezére egy nap alatt, függetlenül attól, hogy egy sziklán mászkálsz egy sziklára, vagy egy piszkos ételeket tartalmazó mosogatón átszedsz. Folyamatosan szennyezik a szennyeződéseket, a mosószereket és a csúnya időjárási viszonyokat, a bőröndök még többet szárítanak a kórokozók megörzéséhez szükséges állandó kézmosással. Az ujjak vagy az ujjbegyek oldala durva bőrt eredményezhet állandó használat és száraz, hideg idő esetén. Az ujjhegyek elhanyagolhatóak is, ha gyorsan dörzsölünk valamilyen ápolószert a kezed hátsó része között.

Lengyel csapdák

A szépségkezelés, melynek célja, hogy kihozza a kezedben a legjobbat, a véletlen következménye lehet, ha irritálja a bőrét a körmeid körül. Ha a trimmel a kutikulákkal foglalkozunk, akkor több árt, mint jó és potenciálisan bakteriális fertőzést kérek. A kutyáknak egy bottal történő visszahúzása az előnyös módszer, de ennek a bőrnek bármilyen durva kezelése még mindig irritációt vagy még rosszabbul okozhat. Néhány körömlakk eltávolító anyag tartalmaz E-vitamint vagy más nedvesítőszereket, hogy csökkentsék a festékeltávolító hatását, de az eltávolítóval bevont pad még száraz, vagy irritálja az érzékeny bőrt a köröm körül.

Rossz szokások

Az ember körömének és bőrének alakja ideges vagy a táplálék hiányát tükrözheti. A körmök és a kimetszések elcsípése vagy szedése várhatóan károsítja ezeket a struktúrákat és még a bőrfertőzések is. A sérült vagy sebesített bőrt eredményező hangszerek, amelyeket a steril eszközzel alaposan levágva az alapra vágnak, megsérülhetnek. Ha nem kap kiegyensúlyozott étrendet, vagy elég vizet fogyaszt, a törékeny szögek és a száraz bőr tükröződhet. És ha nem viselsz pár gumikesztyűt, amikor a kádat súrolod, vagy más háztartási dolgokat, amelyek tisztítószereket és vegyszereket tartalmaznak, akkor a kezeid extra szárazak lehetnek.

Szárazról sima felületre

A jó bőrt belülről kifelé indítja, ezért egy egészséges táplálékot, amely gazdag tápanyagokban és hidratálásban gazdag. Nedves-sűrű shea vajat vagy E-vitamin krémet használjon ujjakon és körmökön naponta egyszer vagy kétszer, és cserélje kézzel szappanját és mosogatószeres folyadékát gazdag, hidratáló formulákra. Ne felejtsd el, hogy a kezed egy bozót egy hámlasztó puff a zuhany és hidratálja utána. Legyen kedves a kezéhez egy manikűr alatt, acetonmentes polírozó eltávolítóval, és ne vágja le a kutikulákat, próbálkozzon egy másik manikuristával, ha a technikus kényelmetlenül agresszív a kezével. A nagy intenzitású gyógyuláshoz, hidratáló krémet a kézbe és az ujjakba, és lefekvés előtt egy pár pamut hidratáló kesztyűbe csúsztatható.