Mi okozza a ráncokat a fiatalok szemében?

Nem kell idős állampolgárnak lenni ahhoz, hogy “varjú lábát”, a ráncokat a szemed körül. Úgy is nevezik, hogy “mosolyvonalak”, mert akkor képeznek, amikor vigyorodnak, a ráncok a szeme alatt úgy tudnak kinézni, mintha idősebbek lennének, mint a fiatalos éveid. A ráncok okaitól függően előfordulhat, hogy megszünteti vagy jelentősen csökkenti a szem alatti ráncokat.

Okoz

A kor nem az egyetlen dolog, ami ráncokat okoz a szem alatt. A napsérülés, a szempillák, a mosolygás, a dohányzás, az akne, az izmok mozgása, a műtét és a sérülések arcráncokat is okozhatnak. Ha egy szem alatt több ráncot észlel, a mosoly vagy az alvás lehet a tettes. Az arca egyik oldalán világosabbá válhat, vagy többet aludhatsz az egyik oldalon, mint a másik oldalon, és megnyomod az arcodnak a párnával szembeni oldalát, ami a szem alatti ráncokat eredményezi.

Otthoni kezelés

Az over-the-counter ránc krémek és a hidratálódások segíthetnek csökkenteni a szem alatti ráncokat. Meleg csapvízzel naponta kétszer egy szelíd, nem szappanos hidratáló krémet alkalmazzon az arcára. A MayoClinic.com retinollal ellátott ráncos krémet ajánl, amely a ráncokat okozó szabad gyökök semlegesítésével működik. A Retinol egy enyhébb verziója a tretinoinnak, melyet a Food and Drug Administration a ráncok kezelésére hagyott jóvá.

Orvosi kezelés

A bőrgyógyász segíthet eldönteni, hogy szükség van-e egy agresszívabb eljárásra a ráncok kezelésére a szemed alatt. Az újrahasznosító kezelések eltávolítják az abnormális szöveteket és durva bőrt, stimulálva az új bőr növekedését és a kollagén és az elasztin termelését. Nem lehet kémiai hámlasztást a szeme körül, de kipróbálhatja a mikrodermabráziót, ami hasonló eredményeket ad. Az orvos egy szerszámot használ a bőre apró kristályokkal történő polírozására, majd a kristályok és az elhalt hámsejtek felszívására. A lézersugárzás jól működik a szem körül, de önmagában nem képes megszüntetni a varjú lábát.

Megelőzés

Segíthet megelőzni a ráncokat a szeme alatt, elkerülve azokat a káros anyagokat, amelyek okozzák őket. Maradj ki a napból, különösen a 10 és 04 óra között. Amikor a nap a legerősebb. Ha napfényben tartózkodik, legalább 15-ös fényvédő faktort kell használni. Napszemüveget és kalapot kell viselni, hogy megvédje a szemét a káros ultraibolya sugaraktól. Ne dohányozzon, de igyon sok vizet, hogy a bőrét hidratálja. Válasszuk az oldalakat, amikre alszunk, hogy a bőrödet egy helyen, a szemed alatt rendezzük el.

figyelmeztetések

Senki nem garantálja a kezelést a ráncok eltávolítására. Mivel az over-the-counter krémek kozmetikai és nem orvosi, az FDA nem szigorúan szabályozza őket. Egyes termékek több kárt okozhatnak, mint a jó. Az alfa-hidroxidot tartalmazó ránc krém növelheti a napégés veszélyét, idézi a MayoClinic.com. Mind a krémek, mind az orvosi eljárások irritálhatják a bőrt, okozhatnak pirosságot, égetést vagy kiütéseket.