Turbótöltő gyakorlat

Az egész test vibrációs tréningjeinek vibráló platformja van, amelyen állhat, ülhet vagy fekhet. Ez az eszköz, amely Európában származik, állítólag erősíti az izmokat, növeli a vérkeringést és gyorsítja a fogyást. Amikor ezekről a “jó rezgésekről” szóló hírek elérték a mainstream médiát, az edzőgépek gyártói robbantottak egy vibrációs tréning gép létrehozására az otthoni fitness piacon. Az Energym Turbo töltő egy példa.

Történelem

A vibrációs tréningeszközök megjelenése, mint például a Turbo Charger, bizonyíthatatlanul bizonyítja, hogy minden régi, vagy ebben az esetben ősi, végül ismét újdonság. A rezgésképzés az ókori Görögországhoz érkezik, magyarázza edzője, Brian Mackenzie, a Sports Coach honlapján. A görögök egy szövetlap egyik végét csomagolták a sérült testrész körül, és a másik végükhöz egy fűrészhez kötötték, amely a rezgéseket biztosította. Évszázadokkal később az orosz tudós, Vladimir Nazarov az űrhajósok rezgésképzését tesztelte, és felfedezte, hogy az űrhajósok hosszabb ideig maradhatnak az űrben, anélkül, hogy elvesztenék a csontsűrűséget vagy az izomtónust.

Azonosítás

A Turbo Charger tartalmaz egy “8 fokos magtechnikai billentés” nevű platformot, amely oszcilláló rezgéseket generál, amelyeket az egész testnek továbbítanak. Jön egy testzsír szkenner, kilenc program, 24 sebességfokozat és egy konzol LED kijelzővel.

Funkció

A nyolc fokos, magtechnikai billenőplatform mozog a test körül a mag körül, ami a mélyebb magizmokat aktiválja, a test stabilizálása érdekében. Álljon a platformon, és a rezgések átjutnak a lábadon. Attól függően, hogy milyen magas az amplitúdó beállítása, a rezgések végül eljutnak a test többi részébe. A vibrációs frekvencia növelése növeli a tested által másodpercenként kapott rezgések számát, és növeli az edzés intenzitását.

Előnyök

Bár a tanulmányok nem kifejezetten a turbótöltőre vonatkoznak, sokan elvégezték az egész test rezgésképzést. A Journal of Bone és Mineral Research című kiadványban megjelent 2004-es tanulmány eredményei azt mutatják, hogy a vibrációs tréning növelheti a csont ásványi sűrűségét a posztmenopauzás nőknél. Egy másik 2004-es tanulmány, amely az International Journal of Sports Medicine című folyóiratban megjelent, részletesen bemutatta a 24 hetes vibrációs tréning hatásait a testösszetételre vonatkozóan. Vezető szerző M. Roelants azt jelentette, hogy a vibrációs tréning csoport 2,2 százalékos sovány izomtömeg-növekedést mutatott.

típusai

Míg a gyártók azt állítják, hogy egyszerűen csak a vibráló platformon állnak, értékes egészségügyi és fitneszi előnyökkel rendelkeznek, akkor a Turbó töltőn is végezhetek guggolásokat, taszításokat, felhúzásokat és áthidaló gyakorlatokat.