Piros puffadt szemek a kisgyermekek

Gyermeke kellemetlen érzés lehet nagyon bosszantó idő a szülőknek, különösen akkor, ha nem biztos az okból. Számos tényező vörös és puffanó szemeket okozhat, és ezeknek a lehetőségeknek a megismerése segíthet a megoldások szűkítésében. Ha még mindig nem biztos abban, hogy mi okozza a gyermek tüneteit, kérje orvosát amint lehetséges.

Okoz

Az allergiák a vörös puffadt szemek gyakori oka a kisgyermekeknél. Az Eye Doctor Guide szerint néhány általános allergén a por, a penész, a háziállat és a pollen. A bõrirritáló szerek piros puffadt szemeket kelthetnek, például az apa borotválkozását, szappanokat, krémeket, háztartási tisztítószereket és parfümöket. Ezenkívül a gyermeke irritáló hatással lehet, és megérintette a saját szemét, ami a vörösséget okozhatja. Más okok lehetnek idegen tárgy a szemen vagy sérülés.

kezelések

A kezelések a vörösség és a puffadás okaitól függenek. A Gyermekkórház szerint enyhe szemirritáló hatású lehet, ha az arcot enyhe szappannal és vízzel mossa le, Allergia esetén néha gyermeki antihisztamint használnak, de a gyermek orvosa mindig kérjen, mielőtt bármilyen gyógyszert felvenne. Kezelőorvosa megadja a megfelelő adagolási információkat a gyermek életkora és súlya szerint: “A várakozás szerint: a kisgyermekes évek” szerint, ha a kisgyermek korróziógátló vegyszert talál a szemében, töltsön be egy poharat langyos vízzel és Hogy valaki tartsa a kisgyermekét, miközben vizet öntött a szemébe 15 percig. Hívja a Mérgezési Ellenőrző Központot vagy a háziorvosát, Ha egy idegen tárgy kerül a szemébe, öntsön bele vizet. Ha a tárgy nem jön ki, vegye be a kisgyermekét a sürgősségi helyiségbe, vagy hívja orvosát, ha a tüneteket a sérülés okozza, általában jégcsomaggal kezelheti.

szempontok

Soha ne gyakoroljon nyomást a sérült szemre. A “Milyen várakozás: A kisgyermekkori évek” szerint soha ne érintsd meg a szemét ujjaival, ami tüneteket okozhat a legrosszabb esetben. Ha nem vagy biztos abban, hogy mi okozza a gyermek tüneteit, fontolja meg az Ön által használt új termékeket. Például, ha új hajspray-t vásárolt, váltson vissza a régi márkájára, és nézze meg, hogy a vörösödés eltűnik-e.

óvintézkedések

Kerülje a szabadban, ha a pollen a legmagasabb, mivel ez egy általános allergén. Az Eye Doctor Guide szerint vákuumozza otthona egy HEPA szűrőrendszerrel, mivel ez sok allergént fog csapni. Tisztán tartva a házat, számos otthoni allergia okozhat. A Eye Doctor Guide azt is javasolja, hogy otthonában páramentesítőt használjon a penészgomba növekedésének ellenőrzésére.

Időpont egyeztetés

A Gyermekkórház szerint, ha a szem több mint egy hétig vörös és puffanó marad, vagy rosszabbodik, forduljon gyermekének orvosához. Más idők az orvoshoz való híváskor, amikor a szemhéj nagyon vörös vagy duzzadt, a gyermek folyamatosan villog, a szemek vizesek vagy 100,4 fok fok fölött láz.