Paradicsom egészségügyi előnyök

Akár azt mondja, hogy paradicsom vagy “tomäto”, nem kérdéses, hogy a paradicsom törvényes szuperfogyasztás, antioxidánsokkal, étrendi rostokkal és vitaminokkal tele van, a paradicsom egy olyan élelmiszer, amely minden egészségtudatos ember étkezési tervén van. A paradicsomnak számos fontos egészségügyi előnye van.

Minden színes zöldség tartalmaz antioxidánsokat – speciális vegyületeket, amelyek megakadályozzák a rákos sejtek kialakulását. A paradicsom egyedülálló antioxidánsban gazdag likopinként ismert. A paradicsom likopinája nagymértékben csökkenti a prosztatarák kialakulásának kockázatát, jelentette be a 2002. januári “Journal of the National Cancer Institute”. A paradicsom és a paradicsomtermékek, mint például a tésztapor, rendszeres fogyasztása a prosztatarák kockázatának 15% -os csökkenésével jár együtt.

A paradicsom és egyéb friss zöldségek természetesen alacsony kalóriatartalmú választékot jelentenek, amelyek segíthetnek a fogyásban. A paradicsom szintén tápláló rostokban gazdag. Az étrendi rost segíthet étvágyat tartani a csomagolás alatt a diétázás alatt. Fontolja meg a paradicsom hozzáadását az alacsony kalóriatartalmú ételekhez, mint a chili, saláta és grillezett vegyes zöldség.

A C-vitamin fontos része az egészséges immunrendszernek. A felnőttek 75 mg C-vitamint igényelnek naponta, hogy optimalizálják immunrendszerüket és egészségi állapotukat, a táplálékkiegészítők hivatal jelentései. Az egyetlen 1 csészényes apróra vágott paradicsom több mint 25 g C-vitamint tartalmaz, állítja az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma.

A zöldségek fontos szerepet játszanak a szív egészséges táplálkozásában, mivel segítik a koleszterinszint csökkentését és egészséges tartományban tartják a vércukorszintet. A 2007. májusi “Singapore Medical Journal” jelentése szerint a paradicsomban lévő antioxidánsok különösen jó hatással vannak a szívbetegségek károsodásának megállítására, amely megelőzi a plakk képződését. A szerzők hozzáteszik, hogy a paradicsom főzésével több antioxidáns szabadul fel a szervezetben, mint a nyers paradicsom.

Az osteoporosis az időseknél gyakori egészségügyi állapot, amely jelentősen megnöveli a csonttörés és a fogyatékosság kockázatát. A kalcium és a D-vitamin gazdag táplálkozás mellett a paradicsom erős csontokat is segíti, a novemberi “American Journal of Lifestyle Medicine” szerint. A likopin és más paradicsom antioxidánsai megvédhetik a csontokat az olyan károsodástól, amely hozzájárulhat az alacsony csonttömeghez.

Prosztata rák

Súlykontroll

Immunitás

Szívbetegség

Csontritkulás